Oman ryhmän treeneissä pitkästä aikaa. Mulla oli jopa niin ruhtinaallisesti aikaa että ehdin ennen treeniä käydä ihan kävelylenkillä rantateillä ja ottaa vähän seuraamisttottista ennenkuin päästiin halliin. Omaharjoittelussa oli yksittäisiä esteitä, kouluttajien avustuksella pari pientä "tehtävää". Me aloitettiin yksittäisesteillä.

Rengas. Ekaa kertaa oltiin puukehikkorenkaalla, ja Laki teki sitä varman oloisesti kunhan olin esteen takana ottamassa sitä vastaan "takakädellä". Namia ei sentään tarvinnut olla kädessä. Yritin lähettääkin, mutta silloin mentiin renkaan ja kehyksen välistä, eli ei vielä...

POöytä. Avustajaa ei nyt käytössä, joten eka kerran otin vähän varovammin. laki kuitenkin pysähtyi pöydälle joka kerta ilman eri käskyä, ja pysyi siellä kunnes olin pariin kertaan palkannut ja pyysin sen sieltä alas.

Keinu. Keinu oli ihan pöydän vieressä ja kerran pöydälle ohjatessani tulin huitaisseeksi koiran keinulle. No sehän meni melko räväkästi ja rämäytti keinun vauhdilla alas... se kerta selvittiin vielä ihan kunnolla mutta pari seuraavaa Laki tuli kyllä varovasti. Se ei selvästikään hahmota missä kohden keinu alkaa kallistua. Alastulokontaktilla kyllä taas pysyi. Viimeinen yritys (ehkä neljäs) meni loistavasti.

A-este. Apuohjaaja liinan päässä. Vähän hakemista apuohjaajan totutellessa koiran liikkumiseen, jos Laki tuli "yli" kävin nostamassa sen takapään esteelle. Jälleen viimeisellä kerralla upea suoritus, apuohjaaja kyllä hieman kiristi hihnaa sopivassa kohden.

Sitten tehtiin kahta hyppyä loivalla kaarella, apuohjaaja oli namitätinä. Estekorkeus 50 senttiä. Oikein hyvin meni vaikka aluksi Lakin mielestä olisi namit voinut syödä ensin... vahvat hypyt eikä puhettakaan alimenemisestä - paitsi siinä kohden kun kutsuin sen takaisin kun se karkasi lähdöstä.

Toinen tehtävä oli myös kaari: hyppy, putki ja hyppy. Jälleen kouluttaja namitätinä, ja Laki pinkaisi suoraan palkoille menemättä yhtään estettä. Kun ei palkkaa herunut, kävi hyppäämässä yhden hypyn ja meni takaisin kokeilemaan josko tuolla tempulla irtoasisi :D No, kun alkuun päästiin meni pätkä hyvin. Ekalla kerralla tein mäkelät putken jälkeen ja Laki tarttui mun liikkeeseen niin että tuli vikasta hypystä ohi. Sitten jossain vaiheessa Laki alkoi hakea palkkansa mielummin minulta kuin avustajalta, joten tehtiin sitten niin. Viimeisellä kerralla tein putkeen mennessä takaaleikkauksen, tässä ei mitään ongelmaa. Olisin toivonut nimenomaan tähän harjoitukseen koirasta enemmän potkua, Laki tuli vähän löysästi, ja hypytkin olivat epävarmempia kuin toisessa treenissä.

Palkkailin nyt koko ajan nameilla, mutta parissa välissä leikitin Lakia ihan muuten vaan. Kun ei tehty mitään, se kävi makailemaan hallin lattialle... tosin pienen karvaisen koiran pujotellessa Lakin piti kyllä vähän älämölöidäkin :D.