Päästiin sitten viimeinkin lammastelemaan. Tarkoitushan on ollut käydä pari kertaa viikosa, mutta niin vaan muut kiireet on ajaneet edelle... no parempi myöhään kun ei milloinkaan.

Ajoimme ensin lampaat pienempään aitaukseen missä niiden liikkeitä on helpompi kontrolloida. Mari houkutteli ne leivän voimalla sinne, minä ja Laki käveltiin perässä. Lakia kyllä vähän hirvitti lähestyä lampaita, se selvästikin yritti ignoorata niitä ja lähteä vain toiseen suuntaan...

Kun pikkuaitaukseen päästiin, Laki bongasi heti leivät maasta. Ja vaikka mitä tehtiin, se palasi aina syömään ja etsimään lisää. Kun se lopulta oli kaikki leivät popsinut, alettiin kiertää lampaita Laki hihnassa. Tässä(kin) vaiheessa Asko oli kovasti eri mieltä asiasta ja meidän oli sitten pakko tehdä niin että Mari talutti Lakia. No onneksi se on koira jolle ei ole merkitystä kuka sitä vie.

Hetkittäin näytti siltä että Lakia lampaat vähän kiinnostivat, etenkin silloin kun ne liikkuivat poispäin. Kuitenkin sen mielestä oli mukava välillä varastaa Askon lippis ja leikkiä sillä... ja niiden leipien etsimisestä se ei luopunut koskaan. Käytiin välillä autossa "huilimassa" ja toisella kierroksella Laki kyllä jo tuli innoissaan aitaukseen - en sitten tiedä johtuiko tämä lampaista vai leivistä :D Sitten kun lampaat oli tarkoitus päästää vapaaksi laitumelle, meidän Lakin kanssa piti hätyyttää ne liikkeelle, ne jäivät seistä toljottamaan meitä. Tuossa tilanteessa Lakilta sitten meni pupu pöksyyn ja lampaat saivat tilanteesta yliotteen... no kun ne sitten viimein saatiin liikkeelle Laki olisi kyllä halunnut juosta perään.

Jatketaan harjoituksia!