Pikkasen yritettiin palata treenaamisen makuun, mutta täytyy sanoa että sekä koira että etenkin ohjaaja oli varsin kesäterässä. Lakilla kyllä intoa piisasi jonka olisi tietysti voinut hyödytääkin kun olisi vähän miettinyt ja valmistellut asioita...

Ekaksi noutoa. Kaksi karkaamista ennenkuin uskoin että koiraa on tänään pidettävä kiinni (nakilla, kun eihän sillä ollut kaulapantaakaan?). Muuten noudot oli ihan vauhdikkaita ja Laki tuli muutaman askeleen laukkaakin takaisintullessaan. Luovutusasennot oli ihan peestä: vinoja, väljiä, ja kun yritin korjata Laki kiersi kapulan kanssa mun taakse.  

Luoksetuloja, ja sitä tokon pysäytystä. Kolme vai neljä kertaa tein ihan identtisesti, eli pudotin koiralta salaa makupaloja sen taakse, jätin, menin kutsumaan ja sitten yritin pysäyttää. Juu pysähtyi se, mutta noin kymmenen sekunnin viiveellä, eikä taakse palkkaamaan meneminen saanut sitä tajuamaan hommaa ollenkaan. Sitten laitoin ne nakit niin että Laki näki (tämä olikin varsinainen temppu, lakillahan ei vieläkään ollut sitä kaulapantaa...) ja johan alkoi pysähtyminen tapahtua! Toisella kerralla jo ihan kelvollinen suoritus, tämän jälkeen en enää edes kokeillut.

Kaukoja. Intoa ihan Hirveästi ja pari kertaa Laki onnistui syöksymään eteenpäin istumasta maahanmenossa. Istumaan nousut olivat hyviä, mutta etäisyyttä ei vieläkään kestä ottaa paria metriä enempää.

Lopuksi vielä tarkastin istu- ja maahankäskyjen merkitykset koira vapaana ja palkaten namiheitoilla. Hyvin muistaa sanat, kertaakaan ei tehnyt väärin.

Siit se taas lähtee