Tottiksen parissa jatkettiin kotipihassa tänäänkin. Seuraaminen tuntuu nyt puurtamiselta, ei ole sellaista tsemppiä kuin Lakilla on ollut aiemmin enkä oikein saa langan päästä kiinni mitä tehdä. Hetkittäin oli kyllä hyvääkin, mutta sitten huomasin että aina pysähdyksissä alan viedä kättä taskulle ennenkuin varsinaisesti lopetan liikkeen, ja koira istuu tällä avulla. Ilman kättä meni heti väljäksi (istui kylläkin). Todennäköisesti avustan sitä ihan liikaa muissakin kohden, huomaan että Laki aina välillä tyrkkii mun kättäni palkan toivossa vaikka siis en pidä käsissä nameja. Otin välillä hihnassa välillä ilman hihnaa, hihnalla saan sen kyllä paremmalle (tiiviimmälle) paikalle mutta kun siitä hihna-avusteisuudesta olisi päästävä eroon! Muuten ei ole kisakentille mitään asiaa.

Jättöliikkeissä varmat istu ja maahan. Jotain sentäskin on pysynyt mielessä :D

Luoksetulo sitten. Pitkästä matkasta tuli lujaa mutta hyppäsi voimakkaasti vasten. Lyhyestä matkasta tuli hiljaa mutta istui eteen, joskin vinoon. Plääh.

Nouto. Koska / jos päätavoitteemme on pelastuspuolella, pitää noutoa reenata jollain muulla kuin noutokapulalla. Kokeilin hanskaa, Laki kyllä meni ja otti sen, mutta alkoi leikkiä sillä. Kokeilin sitten auton lumiharjaa, sama juttu, Laki juoksi harja suussa pukkilaukkaa ja kun otin siitä kiinni, alkoi raivoisa taistelu. No, ajattelin että metallikapulalla ei ainakaan leikitä. No ei, mutta ei Laki ottanut sitä maasta ollenkaan. Kädestä kuitenkin otti ja tehtiin muutamia pito- ja luovutusharjoituksia sillä. Lopuksi ihan perusnouto puukapulalla, tässäkin kävi niin että otettuaaan kapulan, Laki kurvasi sivuun ja vähän kuritti kapulaa ennekuin toi sen mulle... sitten itse luovutus oli ihan hyvä.

Ryömimistä vielä. Kun pidin kättä ihan kevyesti Lakin selän päällä ja houkuttelin toisella kädellä, se kyllä ryömi tehokkaasti. En sitten tiedä tapahtuuko sillä tavalla mitään oppimista..

Nyt on sellainen olo että treenineuvoja ja -apua tarvittaisiin kovasti. Puhumattakaan siitä häiriötreenaamisesta...