Kotipihassa. Ensin yritin pelkkää kakea mutta siitäpä ei meinannut tulla mitään. Aina nousi vasta toisella käskyllä. laitoin Lakin sitten vähäksi aikaa autoon jotta se vähän rauhottuisi ja lakkaisi läähättämästä (se oli juuri juossut aidan vartta toisia koiria jahdaten) ja tulin hetken päästä ja aloitin ihan kunnolla, liivit itselle päälle ja koiralle ketjupanta. Aloitin leikkimällä kahden lelun leikkiä, sitten varsinaiseen treeniin.

Seuraaminen olikin mukavan aktiivista, käännökset tiiviitä. Huomasin muutamassa kohdassa pientä edistämistä kyllä, täytyypä taas tarkkailla sitä(kin).

Liikkeestä istuminen ja liikkeestä seisominen. Istumisessa meinasi mennä maahan mutta korjasi itse ennenkuin ehdin asiaan puuttua, hienoa! Seisomisessa tein taaksekävelyn ja koiran vierelle tullessa se meinasi isttua jonka sain käskyllä estettyä. Uusi yritys onnistuikin sitten hyvin.

Luoksetulon pysäytyksiä, useita toistoja. Pelkällä käsimerkillä jonka perään heti nakkasin nakin. Hienosti onnistui varsinkin aluksi, sitten alkoivat pysähdykset vähän venyä... miksi ihmeessä en koskaan osaa lopettaa ajoissa?

Noutoa. pari toistoa puukapulalla, valitettavasti ravilla toi vaikka palkkasin vauhdista. Sitten metallikapulalla pelkkää luvoutusta ja parin askeleen peruutuksia, nämä onnistuivat sikäli hyvin että kertaakaan kapula ei pudonnut, mutta myöskään Laki ei itse kapulaa ottanut vaan mun piti se sille suuhun laittaa.

Lopuksi kaukot. Heti ekalla kerralla viidestä metristä ensimmäinen ylösnousu onnistui! Siten lähempää helpompia toistoja.