Seuraamista, maahanmenoja ja istumisia, kuten ennenkin. Eteenistumisissa olin nyt tarkkana että vinoista ei tule palkkaa, tällä kertaa Laki sitten tarjosikin erittäin suoria asentoja. Seuraamisessa huomaan että kun pidän kättä edempänä, Laki alkaakin helposti poikittaa. Ehkä otin sen jo liian eteen?

Sitten lopuksi kuningasajatus miten alkaa treenaamaan eteenmenoa: Olin laittanut palkka(nami)purkin valmiiksi kentän kauimmaiseen laitaan. Muita harjoituksia tehdessämme lähestyimme takareunaa, ja varsinaista eteenmenomatkaa tuli n. 15 metriä. Lopetin muun tekemisen ja osoitin kädellä kohti purkkia (jota Laki ei varmastikaan tästä nähnyt), sanoin ETEEN ja lähdin itse juoksemaan kohti purkkia. Laki tietysti hölmistyneenä perässä. Se oli iloisesti yllättynyt kun purkki löytyi. Ajatuksena tässä olisi se, että koira oppii käskyn ja pikku hiljaa yhdistää sen namipurkkiin ja silloin toivottavasti alkaa ennakoimaan = juoksee edeltä. Siitähän onkin sitten helppo muokata liikkeestä ihan oikea eteenmeno! Tällä tavoinhan Letulle opetettiin hakuilmaisun näyttövaihe.

Lopuksi yritin leikittää Lakia pikkupatukalla. Yritin, sillä Laki ei leikkinyt. Menimme sitten autolle ja kaivoin toisen lelun (lampaanhäntä), johan pikkukoira syttyi! Hyvä että saatiin lopuksi ihan kunnon leikki.