Sisä-Suomen parkkiksella sadepäivän ratoksi. Kylmä ei ollut mutta kyllä Lakia märkyys selvästi häiritsee. Pahimman tassujen nostelun ehkäisemiseksi leikitin heti ekaksi Lakia patukalla, sain muutamia mustelmia käsiini mutta hyvin Laki lähti leikkiin.

Seuraamista. Tuttuun tapaan Lakin pää vähän pyöri kun oltiin vähemmän käytetyssä paikassa, muuten ok.  Huomauttelin kyllä virheistä ja Laki mukavasti korjasi.

Jätöt, tällä kertaa vain istu ja maa "sarjana" valmistelevien osuuksien kanssa. Istu oli ok, maahanmeno jäi istumiseksi. Toisella käskyllä toki meni maahan. Toinen yritys, nyt istuminen oli erityisen nopea, etujalat oikein pompsahtivat kun peppu putosi. Maahanmenossa taas empi, mutta kun käänsin päätä meni sitten maahan.

Eteenmenoa. Palkkakippo oli viety valmiiksi ja olin seurauttanut tällä samalla linjalla ennen jättöliikkeiden tekemistä, nyt testiin miten koira osaa. No eihän se osannut... eteen se kyllä lähti ja lujaa, mutta kaarsi kentään laitaan missä oli jotain roskia. Kutsuin pois ja yritin uudelleen, sama juttu. Kolmannella kerralla olin jo miltei keskellä kenttää lähettämässä ja vieläkin Laki kampesi sinne reunaan... tässä kohden vähän jo vihaisesti karjaisin että "EI" ja meni takaisin lähtöpisteeseen, kytkin koiran, ja seurautin lähelle purkkia (oli muuten hienoa seuraamista!) missä täyskäännös ja takaisin. Tämän jälkeen eteenmeno meni kuin vettä vaan. Itse asiassa luulen että Laki ei edes nähnyt tuolla seuraamiskierroksella palkkaa, mutta se että siellä käydään auttaa sitä hahmottamaan oikean paikan/suunnan. Eli jatkossa tehdään se edestakais seuraaminen ennen eteenmenoa, täytyy vaan mitoittaa etäisyys palkkaan koko ajan kauemmas.

Lopuksi noutoa. Mulla oli käytössä ultrakevyt ohjatun noudon kapula. Ekalla heitolla Laki varasti, sitten pidin sitä kiinni (löysällä hihnalla) niin ei yrittänytkään varastaa. Ja taas kun päästin irti, varasti. Possu. Kapulan käsittely oli erinomaista mutta palautukset muutamaa varastamiskierrosta lukuunottamatta ravilla. Luulen että treenaan tätä huomisessa koulutuksessa...!