Hollolan tokokokeessa, tuomarina Harri Laisi.

Laki oli vähän outo jo ennen kehään menoa, se yritti väkisin ahmia mun käsistä makupaloja mutta en sitten muuten oikein saanut siihen sellaista otetta kuin normaalisti, se oli ikäänkuin poissaoleva. No en jäänyt sen kummemmin mitään jauhamaan vaan mentiin kehään.

Paikkamakuussa oltiin kahden uroksen välissä (nahka ja bortsu). Odotellessa käskytystä Laki ravisteli korviaan ja pelkäsinkin että se alkaa paikkamakuun aikana rapsuttamaan, sitähän se on joskus tehnyt. No ei alkanut mutta oli muuten vähän vaihtanut asentoa, lisäksi se makasi vinossa käytyään lonkka-asentoon. 8,5.

Seuruu. Hyviä pätkiä mutta myös huonoja pätkiä ja parissa pysähtymisessä Laki jäi seisomaan situmisen sijaan! Outoa! 7.

Liikkeestä maahanmeno. Ei mennyt ekalla käskyllä maahan eikä noussut ekalla käskyllä. 7.

Luoksetulo. Liikkeellelähtö oli ruudun reunalta joten ainakin veto taakse riitti! Kuitenkin pysäytyskäskyn noudattaminen tapahtui vähän viiveellä - teki silti ihan selvän pysähdyksen. Loppuosuuden tuli ravilla. 7.

Liikkeestä seisominen. Ei minusta mitään vikaa. 9.

Nouto. Palautus ravilla. 9. (kehään mennessäni annoin noutokapulan liikkurille. Tämä sanoi että pyöreäpäiset kapulat on kielletty. Jouduin siis ottamaan kokeen järjestäjän kapulan. Sinänsä sillä ei ollut meille mitään väliä mutta olen ymmärtänyt että kapulat nykyisin ovat juuri sellaisa pyöreäpäisiä ja tähän asti se on aina kelvannut...)

Kaukot. Jättäessäni koiraa laki meinasi lähteä ruutuun joka oli nyt edessäpäin... Molempiin istumaannousuihin tarttettiin kaksi käskyä. 6.

Hyppy. Muuten ihan ok mutta kun annoin istu-käskyn, laki hyppäsikin takaisinpäin ja tuli luoksetuloasentoon. Eipä ole koskaan näin tehnyt... 5.

Kokonaisvaikutelma kuitenkin 8,5. Eikä se ykköstulos niin kovin kauas jäänyt, kokonaispisteiksi saimme 147. Lakin käytös oli kuitenkin kummallista ja arvelen sen nyt johtuvan ihan puhtaasti hormooneista, eli se joko on tiine tai sitten hyvin tukevasti valeraskaana.