500m pitkä, tunnin vanha, pari selkeää kulmaa ja vaihteleva maasto. 7 esinettä, osa puukpauloita osa muita. Keli muuten hyvä mutta huomattavan kova tuuli. Jälki nostettiin ikäänkuin janalta.

Ensiksi Laki otti jäljen hajun tuulen alapuolelta ja meinasi lähteä siitä kohti "jäljestämään", palasi kuitenkin itsenäisesti lähetysssuuntaan ja poimi jäljen sitten ihan oikein.  Alkupätkä oli vastatuuleen mutta siitä huolimatta laki piti nenän hyvin maassa ja seurasi jälkeä tarkasti. Ensimmäiset esineetkin ilmaisi, useinhan alussa se on hössännyt niin että juoksee esineistä yli.

Ekassa kulmassa se sitten lähti tarkistamaan kulmasta poispäin. En tiedä oliko siellä jotain hajua mutta niin päättäväisesti se meni että varmasti olisin uskonut sitä jos en olisi tiennyt ettei jälki sinnepäin lähde. Laki palasi kyllä takaisin kulmaan ja jatkoi siitä oikeaan suuntaan. Tällä suoralla se juoksi yhdestä esineestä ihan päältä yli (näin sen) mutta toiselle esineelle taas pysähtyi hienosti.

Sitten yhdessä polun ylityksessä Laki lähti seuraamaan polkua. Oltiin tultukin polulle vähän jäljen alapuolelta, ja Laki otti siitä takajäljen jota seurasi muutaman kymmenen metriä. Sitten kutsuin sen takaisin, mentiin yhdessä polulle. Laki ei ollut ollenkaan siinä moodissa että olisi etsinyt jälkeä, niinpä vähän neuvoin sitä ja kun päästiin jatkamaan, olikin melkein heti esine josta Laki sai palkan, tämän jälkeen se olikin erittäin tarkkana jäljen kanssa.

Terävä kulma meni upeasti. Pian sen jälkeen oli taas esine jolle Laki pysähtyi kuin seinään. Sitten jälki tuli lähelle tietä ja Laki halusi mennä tielle. En päästänyt vaan vaadin sitä takaisin jäljelle, taas se huomatessaan olevansa jäljellä jatkoi todella tarkasti. Viimeinen esine joka oli filmipurkki sisällään makkaraa nousi varmasti.

Hyvää tässä oli jäljen nosto ja esineiden ilmaisu (seitsemästä kuusi!) ja jäljen ajokin niiltä osin kun Laki oli jäljellä. Huonoa taas se että Laki ei ilmeisesti osaa itse etsiä jälkeä sen hukatessaan. Vai alanko minä sitä heti ohjailemaan kun huomaan että jälki on hukassa? Hyvää oli myös jäljestystahti, noiden parin hukankin jälkeen oltiin takaisin autolla 25 minuutissa, eli ihan reipasta vauhtia mentiin.