Haapaniemen pallokentällä. Aluksi pienet pätkät seuraamista, käännökset molempiin suuntiin, juoksu ja hidas. Sitten 45 asteen paikalla käännöksiä vasemmalle, nämä menivät paremmin kuin eilen, huomenna varmaan voisi jo laajentaa käännöskulmaa.

Sitten otin yhden liikkeestä istumisen joka itse asiassa oli ihan hyvä. Kuitenkin olin päättänyt vahvistaa istumisen nopeutta ja otin heittelemällä nameja istahtamisia (jotka myös meni ihan hyvin), sitten seuraamisesta istumisia painonsiirtoaskeleella, ja siitähän Laki meni aivan sekaisin. Se meinasi istua, ei sitten istunutkaan vaan poikitti mun eteen... sitten se jäi seisomaan, sitten se ei seurannut vaan jäi odottamaan jotain käskyä... ääh. Mun ajoitus oli varmaan totaalisen pielessä, tein vaihtoaskelta ennen käskyä tai jotain. Otin vielä muutaman naminheittelyistahtamisen ja jätin asian siihen.

Luoksetuloa kuitenkin istumisesta. Laki jäi hyvin paikoilleen ja ensin meninkin takaisin palkkaamaan sen. Toisen kerran sitten kutsuin luokse, ohjasin käsillä eteen, tämä onnistui aivan upeasti! Siinä ensin palkka, sitten sivullesiirtyminen. Pieni viive käskyn noudattamisessa mutta siirtyi sitten kunnolla sivulle - mutta tökkäsi mun kättä niin kovasti että käsi heilahti ulos. Otin tämän uudelleen ja nyt painoin kättä tiiviisti sivulle ettei Laki pääse kuonoilemaan. Se pitää muistaa.

Lopuksi otettiin eteenmenoa. Olin laittanut palkkapurkin jo valmiiksi, koiran näkemättä. Tämä oli ensimmäinen kerta kun näin tehdään. Kun sanoin vihjesanan, Laki heti terästäytyi. Tämän jälkeen yritin ottaa paria askelta seuraamista, Laki vähän häsläsi ja kun sitten lähetin sen eteen, se oli unohtanut suunnan ja kurvasi autolle. Tuli huutamalla pois. Koska olen tyhmä, tein toisen aivan identtisen yrityksen ja taas Laki kurvasi sivuun. Uskotaan, se ei ole tähän vielä valmis. Otin sitten koiran ihan viereeni, kävin itse kyykkyyn, osoitin eteenpäin ja kuiskasin "ruo". Sitten nousin seisomaan ja Lakin tuijottaessa koko ajan samaan suuntaan, vaan lähetin sen "eteen". Se meni aivan suoraan, lujaa ja näki purkin sopivasti lähestyessään kentän laitaa niin ettei sitä tarvinnut etsiä. Hienoa! Se siis osaa eteenmenon, mutta valmistelevaa osuutta siihen on otettu niin vähän että tällaisessa avustamattomassa harjoituksessa se ei vielä muista mitä sitten pitikään tehdä.

Treenin päälle leikittiin verkkopallolla. Laki(kin) tykkää siitä kovasti ja taidanpa käydä ostamassa toisenkin niin saadaan kunnon saalissessiot pystyyn!