Alavajan takapellolla tokojuttuja. Tänään ei ollut ihan niin kuuma kuin tässä yleensä, mutta Laki läähätti silti melkoisesti. Seuraamisessa se piti ottaa hihnaan kun muuten meinasi seuraaminen olla vain sivulle käveleskelyä.. hihnassa se sitten teki ihan hyvää seuraamista josta pääsin sitä kunnolla palkkaamaankin.

Sitten noutoihin. Ensin puukapulanoutoa tasamaalla ja hypyn kanssa (olin väsännyt agihypystä tokohypyn virittelemällä siihen riman päälle viltin roikkumaan). Muutenhan nämä olisi menneet ihan loistavasti, mutta jos kapula putosi maahan sellaiseen kohtaan missä oli jotain vääriä kasveja, Laki ei meinannut ottaa kapulaa suuhun ollenkaan? Tokihan tuossa on nokkosia ja piikkilehtiä, mutta silti minua kävi tämä kyllä ärsyttämään. Onnistuneisiin suorituksiin kuitenkin lopetettiin.

Sitten metallikapulalla lvutusta, Laki hihnassa. Tässä oli ongelmia taas, sen pari askelta Laki pitää metallia suussaan kun olen sen lähellä (=peruutan edellä) mutta muuten suu aukeaa heti. Noista kapulan pudotuksista huomautin sille ja laitoin kapulan takaisin suuhun, tästä laki selvästi keräsi painetta ja sain kehua sitten oikeista pitämisistä ihan tosissani että sain hännän taas nousemaan. Ja kas, kun lopetettiin tämä ja päästin koiran irti, se olikin poistumassa paikalta kokonaan! No, kutsulla se tuli takaisin ja homma jatkui, mutta selvästi parhaintaan se ei enää esittänyt.

Otin tähän väliin pelkkää hyppyä ja kuten arvata saattaa, se istuminen siellä esteen takana oli jälleen vaikeaa. Istuikohan tuo ehkä neljännellä käskyllä... Itse hypyt kyllä menivät vauhdikkaasti. Otin sitten irrallaan pekkää istahtamista ja sen jälkeen yksi onnistunut hyppy.

Tästä oli luontevaa siirtyä kaukoihin: kaksi kertaa ensimmäinen ylösnousu, matkaa ehkä n. 5 metriä. Molemmat onnistuivat, jee! Vähän löysiä olivat istumaan nousut mutta selkeitä käskyn noudattamisia kuitenkin.

Lopuksi vielä käytiin vähän tunnaria, sitähän viimeksi aloiteltiin. Vein oman kapulan pienen matkan päähän ja käskin lakin hakea sen. Se meni ja otti sen, sitten minä lähdin juoksemaan karkuun ja Lakipa pudotti kapulan! Jouduin vähän patistelemaan sitä nostamaan kapula uusiksi ja tästähän taas tuli pientä konfliktia. Sitten toisella kerralla vein kapulan maassa valmiiksi olleiden väärien sekaan ja lähetin tästä hakemaan. Laki meni kapuloille mutta jäi seistä toljottamaan niiden keskelle. Mun piti hieman auttaa sitä osoittamalla sitä omaa, sittenhän se sen toi - ja piti muuten nyt heti sitä ihan kunnolla suussa.