Haapavedellä Sontikan kennlissä lomailemassa. Reissuhan oli varsin mukava ja isommilta koiratappeluilta vältyttiin - kerran nartut napsahtivat yhteen mutta tuolloinkaan Laki ei ollut pääjehuna. Nukkumisen kanssa meillä sensijaan oli vähän erimielisyyksiä - kotonahan Laki ei pääse makuuhuoneeseen mutta tuolla se oli sitä mieltä että voi keskellä yötä kävellä minun ylitseni tai rojahtaa jalkojeni päälle.

No, treenithän ne pääasia oli tällä(kin) lomalla. Maanantai-iltana treenattiin paikallisen koulun kentällä. Laki teki seuraamista ja muutaman luoksetulon avustajan pitelemänä. Noutokapulaakin pideltiin. Touhu oli ihan mukavan tuntuista, sitä ei tunnu vieras paikka häiritsevän mutta kuitenkin se huomasi maahan kaatuneet makupalat ja pyrki niitä kohden vähän turhan aktiivisesti.

Tiistaina vierailimme Dogness-hallilla. Lakille tämä oli eka kerta kun treenaamme sisällä-sisällä. Matto on vähän liukas ja se ehkä vaikutti seuraamisessa käännöksiin. Lisäksi kontakti ei ollut ihan yhtä pysyvä kuin yleensä, mutta liekö tuo mikään ihme kun pieni pentu pääsee suureen maailmaan :D

Noutokapuloista tänään oli käytössä paljas metalli ja 700 grammainen puukapula. Molempia Laki piti ihan hyvin, maasta nostoja en varsinaisesti edes yrittänyt mutta kerran tarjosin kapulaa ihan maan tasalta. Ei ongelmia.

Sitten yritin maahanmenoja. Laki tarjosi koko ajan istumista - yllätys yllätys kun niitä on viime aikoina treenattu. Käsiapu sitten vaan taas peliin. Tämä alkaa jo vähän turhauttaa!

Luoksetuloissa Laki ei ollut ollenkaan niin alustavarovainen kuin äitinsä, eli tuli reipasta laukkaa pienellä hidastamisella lopussa.

Hyppyä tehtiin myös, niin että heitin makupalan ja onnistuin saamaan Lakin kiertämään takaisintulossa kaksi kertaa! Kolmannella kerralla joku sitten sanoi minulle että mene lähemmäs ottamaan vastaan :D ja onnistuihan se.

Majapaikassamme Asko leikitti Lakia pallolla, ja Laki toi pallon takaisin! Olin aivan onnessani ja haltioissani, mutta sittenhän Hessu the suuri tuli ja kielsi Lakia ottamasta palloa enää. Että näin meillä. Pitänee kuitenkin ottaa tuo palloleikki sisällä ohjelmistoon, mutta vain silloin kun Hessu on ulkona!

Mukava reissu kaikin puolin. Dognessin treeneistä löytyy kuvia täältä.