Aholaidassa. En tiedä mistä johtui, mutta Laki oli taas tuulella että sitä ei kiinnostanut. Ollenkaan. Oma treenien suunnittelu ei myöskään ollut kovin hohdokasta.

Ensiksi otettiin paikkamakuu. Vein koiran ajattelemaani paikkaan kentän laitaan ja käskin maahan. Ei minkäänlaista reaktiota. Uuteen käskyyn se reagoi liukenemalla paikalta, ja lähtemällä kiipeämään pk-A-estettä ( mitä sille ei ole kertaakaan esitelty) mutta ilman vauhtia se ei päässytkään ylös asti vaan putosi takaisin alas - kolme kertaa. Tässä kohti kaivelin jo namin taskusta ja kutsuin sitä, mikä näin jälkeenpäin ajatellen oli virhe, mun olisi pitänyt hakea koira eikä houkutella. No, tuli se ja päästiin jatkamaan. Edelleenkään se ei mennyt käskyllä maahan. Tässä kohden nappasin sitä kaulapannasta ja nyppäsin alaspäin, lisäksi painoin hartioista samalla antaen maahan-käskyn. Kun se sitten vastentahtoisesti meni alas, hartiasta painava käteni alkoi silittää ja samalla kehuin hillittömästi ja toisella kädellä kaivelin palkkaa taskusta. Tämän jälkeen ei ollut ongelmaa, otin muutaman "pumppauksen" maahan ja sivulle. Huh. Itse paikkamakuu sujui sitten ongelmitta. Onneksi.

Sitten otettiin esille tokohyppy. Jos mielin ilmoittaa Lakin piirinmestaruus tokoihin, olisi sille syytä opettaa pari asiaa: nimittäin hyppääminen pelkällä käskyllä ja seisominen. Hyppyasioita lähestyttiin ensin laittamalla esteen taakse kosketusalusta. Tämä meni loistavasti, Laki hyppäsi vauhdikkaasti ja kävi läppäisemässä alustaa. Tästä sillä vaan oli kova kiire takaisin - no toki, eihän sille ole opetettu mitään odota-käskyn tyylistäkään... Jätin kosketusalustan sitten pois ja lähetin pelkällä käskyllä hypylle ja yritin sitten siellä saada koiran seisahtumaan siksi aikaa että saan viskattua sille namin. No heh... a) ei se halunnut hypätä kun huomasi että ei siihen ole mitään syytä b) ei sille vieläkään ollut kukaan opettanut sitä seisahtumista... eli tässä harjoituksessa ohjaaja oli se joka unohti aivonsa narikkaan.

Ihan lopuksi otettiin sitten seisomisharjoitusta, ihan alkeisharjoituksena elikkäs käskin koiran seisomaan, annoin namin ja uuden käskyn, siirryin muutaman askeleen kauemmas, palasin palkkaamaan ja käskemään uudelleen jne. Lisäksi kokeilin sitä että heitän koiralle namin kauemmas ja sen palatessa käsken pysähtymään seisaalleen käsimerkkiä apuna käyttäen. Joo, se oli vielä liian vaikeaa mutta kuin ihmeen kaupalla Laki silti teki muutaman kerran ihan oikein.

Seuraavalla kerralla otetaan (molemmat) aivot mukaan.