Pikkutreeni omassa pihassa. Alkuun sitä seuraamista naksun kanssa. Kyllä tuntuu että tästä ei kertakaikkiaan tule mitään. Pätkiä kyllä meni hyvin, mutta vaikka kuinka yritin tehdä lyhyitä sessioita, minkäs teet kun koira ei ota kontaktia että pääsisi palkkaamaan? Voi raivostuttamus. Kokeilin sitten ihan kokeilun vuoksi pätkän hihnassa, Laki liimaantui oikealle paikalle samantien! Kun se tästä erehtyi vilkaisemaan muualle, annoin ihan miniminipakotteen, ja se korjasi heti, mistä tietenkin palkkasin. Mutta taas kun hihna otettiin irti, neiti vetelys ilmestyi paikalle.

Lisäksi huomasin sellaisen asian, että vaikka ollaan saatu ne täyskäännökset hyvälle mallille niin vasemmalle käännöksissä on edelleen se ongelma että Laki ei käänny. tein sitten paikallaan käännöksiä, sellaisina ne onnistuivat hyvin, mutta miten siirtää sama asia liikkeeseen?

Kun meillä oli hyppyeste esillä, otettiin hyppynoutoja. Tässä Laki karkaili vielä helpommin kuin tasamaanoudoissa.. meni siis varsin säätämiseksi ja lopputuloshan oli se, että paluut tulivat ravilla lukuunottamatta niitä muutamaa laukka-askelta hypyn molemmin puolin. Tein pari kertaa sitten niin että jätin koiran istumaan kapula suussa esteen taakse, nämä onnistuivat hienosti.

Koska Asko halusi nähdä Lakin hyppivän, laitettiin este ihan matalaksi ja tehtiin muutama takaa-kiertohyppy (meni hyvin) ja sitten aloiteltiin tokon avo-luokan hyppyä.  Tässä Laki ei voinut millään käsittää että istu tarkoittaa että istutaan siellä esteen takana...! No ekaksi treeniksi tämä onnistui kuitenkin hyvin, Laki kuitenkin pysyi yritteliäänä ja onnistuttiinkin pari kertaa.

Olen tosiaan miettinyt että seuraava tokokoe mihin mennään, osallistutaan avoimeen luokkaan. Vaikuttaa siltä että Lakin kanssa kannattaa kisata mahdollisimman vähän, ainakin nyt vielä nuorena.