Vuosi on vaihtunut, ja ilokseni saatoin todeta että Laki ei kehitellyt mitään paniikkikohtauksia raketeista (en kyllä uskonutkaan) eikä Hessu raivostuksissaan kolhinut sitä (itse asiassa Hessukin otti raketit varsin lunkisti). Mulla tietenkin piisasi töitä ja koiraparat sitten taas vähemmällä treenillä ja lenkkeilyllä :(

Kotona ollaan kyllä ahkerasti harjoiteltu kapulan kanssa. Olen kokeillut vähän monenlaisia lisäjuttuja siihen jotta saisin Lakin hoksaamaan että se kapulan suussa pitäminen on Se Juttu. Kokeilin jopa istuttaa sitä edessä - se ei onnistu koska mulla ei riitä kädet kun tarvitsen vielä kaksi kättä ohjailemaan koiran eteeni, milläs sitten kapulaa sille tarjoan? No sitten kokeilin niin että istuin tuolilla ja kapula lepäsi mun jalkojeni päällä: Laki kyllä heti otti sen mutta pudotti sitten omille varpailleen sen. Ei hyvä. Sitten koira istumaan ja tarjosin kapulaa sille: tässä pääsin vähän pitlelemään sormella leuan alta ja kehumaan, mutta jo parin toiston jälkeen Lakia lakkasi kiinnostamasta, ja koska se kuitenkin on vielä pentu, minusta tässä vaiheessa pitää keskittyä siihen että kaikki treenit on koiran mielestä kivoja.

Lopulta asia mikä näytti tuottavan jonkinlaista edistystä oli pieni veto kapulasta. Eli kun Laki ottaa kapulan, heti kun sen hampaat sulkeutuvat alan vetää sitä vähän vastaan. Tämä sai lakin heti tiivistämään otetta ja ehdin kehua sekä liittää perään irti-käskyn. Tässä voisi olla sellainen apu mikä meille tällä hetkellä tuottaa edistymistä.

Yhtenä aamuna Timppa otti aamuruualla Lakille istumisia. Ensin Laki oli vähän hoo moilasena ja vilkuili vaan minua, mutta alkoi sitten istua. Heh :) Muuten me ollaan edistytty näissä istu- ja maahan asioissa niin että jos otan sarjan väliin yhden eri käskyn, Laki tekee sen, eli selkeästi se kuuntelee jo sanoja eikä tarvitse apuja. hyvä juttu!

Tänään kävimme myös kentällä, lähnnä leikkimässä pienellä motskarilla. Leikin lomassa otin lyhyen eteenistumisen ja pari sivulle tuloa, ei muuta.