KH:n ja JT:n kanssa Tikkakosken soittokunnan kentällä. Vettä satoi ja meillä kaikilla oli koirat yhtä aikaa kentällä.

Lakin seuraamiset ei olleet mitenkään hyvät. Se vilkuili kovasti muita koiria ja KH:a suorastaan väisti. Tässähän se nyt nähdään kun yksin aina treenaa.. Sitten kun oltiin kauempana muista, muuttui ääni kellossa. En kuitenkaan tätä hinkannut kauheasti vaan keskityin niihin täyskäännöksiin takaa kiertämällä ja kyllä ne tuntuvat nyt (jo) sujuvan! Sen sijaan sivulle tuloa Laki kyllä tarjoaa suoraan kääntämällä, ehkäpä annankin sen itse valita näin, tämähän ei ole ollut ollenkaan niin kamala kuin se liikkeessä täyskäännös.

Sitten otettiin noutokapula esiin ja tehtiin hyppynoutoa! Ensin este oli ihan mini, ehkä 30 senttiä, sitten kun välillä tehtiin muuta otin uuden setin ja nostettiin este about 60-senttiseksi (jos sitäkään). Ja täytyy sanoa että olin ihan positiivisesti yllättynyt, Laki teki aina oikein eli hyppäsi mennen tullen esteen! Toki kapulaa heittäessä pidin sitä pannasta kiinni, mutta muuten en auttanut. Jippii!

Eteenmeno (etukäteen viety palkkakuppi, käytiin yhdessä n. 10 metrin päässä katsomassa kuppia) oli suora ja hyvävauhtinen. Valmisteleva osuus sensijaan yhtä hihnasta nyppimistä... ehkä kuitenkin jo parempi kuin aikaisemmin?

Kettis telineitä käytiin myös. Putki on Lakista kiva. Tikapuut alkavat olla "valmiit", agitreenien myötä Laki alkaa ymmärtää että ei ryysitä esteeltä pois ilman lupaa. Liikkuva silta samaten, tässä mun oikein piti käskeä Laki tulemaan esteeltä pois, pelkällä mennään käskyllä ei tapahtunut mitään :D Epämiellyttävä alusta sujuu kun menen itse koiran kanssa, elikkäs ohjaaja ei saa tässä(kään) laiskotella. 

Mutta sitten pituushyppy... En käsitä miksi luulin että Laki hyppää sen tuosta vaan? Eihän se todellakaan hypännyt, vaan lähti huitelemaan ihan muualle, kävi jopa Jutin luona epämiellyttävällä alustalla... sitten otin sen hihnaan sillä seurauksella että kun Laki veti jarrut päälle esteen eteen, mun vauhti ei pysähtynytkään vaan tempaisin aika rajusti ja koira parka tuli sitten pituushypyn niin että rimat lenteli. Onneksi nuo rimat on sellaiset muovikepit eli eivät satuta koiraa, mutta itseäni harmitti kun kohtelin koiraa näin rumasti. Ja tietty Laki oli sitä mieltä että ei enää leiki mun kanssa :( vähän kun sitten härnäsin sitä lelulla se kävi aika lailla tosissaan mun hihaan kiinni.

Päästiin sovintoon kuitenkin mutta eihän sille mitään enää voinut että näistä treeneistä jäi vähän p**ka olo :( Mutta nyt viimeistään mun täytyy ottaa itseä niskasta kiinni ja hankkiutua treenaamaan sellaisiin paikkoihin missä on muitakin, ja muutenkin panostaa taas meidän suhteen parantamiseen ja ennenkaikkea tottiksen motivoimiseen. Hommahan ei voi toimia niin että jos Lakia ei huvita, se lähtee muualle!