Kunnon treenipäivä sillä iltapäivällä menin vielä Haapaniemen pallokentälle tottista treenaamaan. Asko kavereineen pyöräili ja leikki kentällä joten häiriötä oli mukavasti - tosin kenttähän on iso joten varsinaisesti väistellä ei tarvinnut.

Seuraamisessa olin nyt tosi tarkkana (osaanko edes olla riittävän tarkka?). Puutuin siis pieneenkin edistämiseen, katseen kääntymiseen ja väljyyteen. Hihnassa enimmäkseen. Mitään kovia pakotteita ei tokikaan tarvittu, Laki reagoi mukavasti rauhalliseen hihnan kiristämiseen. Ja se oli myös tosi aktiivinen ja reipas, kaukana sunnuntaisesta!

Kaikki jättöliikkeet, pitkästä aikaa myös istuminen siis. Ei ongelmia, hyvät ja suorat jäämiset, palkan heitin kun olin kävellyt muutamia metrejä.

Luoksetulon pysäytystä, nyt heittämällä namin heti, siis sillä samalla käsiliikkeellä millä pysäytän. No, heitot oli aika surkeita mutta selvästi Laki kolmen toiston myötä alkoi reagoidakin heti mikä tietysti oli tarkoituskin.

Noutoa, ennakoinnin korjaamista eli palkka koiralle heiton jälkeen. Ainoastaan yhden kerran se meinasi karata mutta pakitti takaisin istuvilleen ennenkuin ehdin mitään tehdä. Noudoissa palautukset ikävä kyllä ravilla vaikka muutaman palkkasin vauhdista. On tämä vaikeaa...

Noutoteemalla jatkettiin, metallikapulan luovutusta ja pitoa. En edes yrittänyt nostattaa kapulaa maasta vaan annoin kädestä. Sitten liikettä kapula suussa, välillä itse peruuttaen edellä ja välillä seuruuttaen. Yhden kerran Lakilta putosi kapula ja se ei osannut nostaa sitä itse ylös, seisoi vaan kapulan edessä surkean näköisenä. Ei kuitenkaan väistellytkään ja ihan hyvällä ilmeellä kapulaa piti ja kantoi.

Tunnarin alkeita myös. Laitoin oman kapulan ensiksi selvästi erilleen vääristä, tämä meni hyvin. Mutta kun oma oli ringissä väärien kanssa, Laki saattoi ottaa väärän. Siitä sitten moitin sitä ja vastaavasti kehuin oman ottamisesta. En oikein tiedä onko tällaisesta mitään apua.. Laki ei hoksaa ollenkaan että kapulat haisevat erilaiselle! Ehkä kokeilen sillekin sitä makupala-oman-vieressä tyyliä, samaa millä Letullekin tunnari opetettiin.

Kaukoja pari settiä. Oikein tarkkaavainen, yhden kerran meinasi painua maahan ennen käskyä.

Pienen autotauon jälkeen kahden lelun leikkiä karvamötköillä. Lakihan ei ole oikein ottanut lelua maasta kun se ei enää liiku, mutta sinnikkäästi vaan juoksin mötköille ja heittelin niitä niin alkoihan se nostaa ne ja tuoda lähemmäs! Välillä katkaisin heittelyn niin että annoin Lakin tulla kiinni patukkaan, sitten pienen taistelun jälkeen koira voitti ja leikki alkoi alusta. Niin paljonhan se ei patukkaa pidä että päästäisiin rauhotelemaan mutta kun näitä vaan jaksaisi tehdä niin eiköhän sekin puoli ala korjaantua :)