Haapaniemen ihqulla pallokentällä. Muita ei näkynyt, mutta jotkut dogo-ihmiset käyvät tuolla cedättämässä koirillaan niitä voimavedätyksiä, ja kenttää kiersi pulkan jäljet jotka olivat aika syvätkin paikotellen, kentän pintahan on aika pehmeä ja on ollut kosteaa.

Ensiksi seuraamista viimeaikaiseen tapaan elikkäs valvoen että koira on skarppina kääntyillen alta pois jos kuono osoittaa väärään suuntaan. Lisäksi nyt niitä askeleen - parin seuraamisia ja paikallaan käännöksiä ja sivuaskeleita. Lisäksi vielä täyskäännöksiä niin että mulla oli nami kädessä valmiina palkkaamaan kun Laki tulee takaa sivulle. Tämä kyllä tehosti täyskäännöksiä mukavasti :)

Kaikki jättöliikkeet mutta epämääräisessä järjestyksessä: ensin seiso, sitten maa, sitten istu, sitten seiso. Ei ongelmia, istuminen oli hidas. Pitkästä aikaa tein myös kauaspois kävelyn seisomiseen, hyvin pysyi silti.

Noutoa hanskalla. Outoa on tosiaan että vaikka Laki menee hanskalle tosi hyvällä asenteella ja ottaa sen vahvasti, se silti työntää sitä tuodessaan ulos suusta ja helposti pudottaa edessä istuessaan. Pitoharjoituksia tähän nyt lääkkeeksi, sitten yksi nouto jossa jätin koiran istumaan kauemmas ja hanskan sen eteen. Tämä meni hyvin, laukalla toi.

Ryömimistä. Ensin tuntui ettei onnistu ei millään, mutta sitten Lakille napsahti ryömimisvaihde päälle ja mentiin vauhdilla eteenpäin. Nyt voin pitää namia vasemmassakin kädessä eikä Laki silti ponnahda ylös, tosin se kalvaa kuono pystyssä mun kättä.. jatkossa vaan treeniä niinkuin muissakin liikkiessä, eli namit piilossa palkkaukseen asti.

Eteenmeno, tosi pitkällä matkalla. Tässä kohti ne pulkan urat häiriitsi meitä, sillä Laki kurvasi vinoon ja seurasi pulkan uraa, kaarsi sitten sen mukana oikealle reitille. Vauhti pysyi koko ajan lujana että ei se sinänsä haitannut. Käskytin maahan jolla käskyllä laki (taas) jäi seisomaan, sitten 2.,3., 4., ja ehkä viides käsky jolla se sitten tosiaan meni maahan. palkka mun luota. Toinen lähetys ilman pysäytystä, nyt meni suoraan tosin matkakaan ei ollut ihan niin pitkä.

Lopuksi pelkkää maahanmenoa nameja heittelemällä.

Kiva treeni!