Mulla seisoo kirjahyllyssä kirja nimeltään Give Your Horse A Chance. Jos joku kirjoittaisi samasta aiheesta kirjan koirien kouluttamiseen ja ohjaamiseen, ostaisin ja lukisin sen välittömästi... niin typerä olo oli itsellä jälleen kerran Seinäjoen kisojen jälkeen.

Eka rata oli varsin tekninen, pyöritystä, välistävetoja ja takaisinkäännöksiä. No, eihän ne meille vaikeita ole. Rataantutstumisessa suunnittelin hienot kuviot ja kun starttasin alkupäässä pysyi keskittyminenkin hyvin päällä. Mutta mikä meni vikaan?

Otin hienoja asentoja ja mietin varpaiden suuntaa - ja unohdin liikkua. Unohdin että Laki reagoi vetoon vain liikkeessä, paikalla seistessä sitä pitää työntää. Niinpä se - jälleen - karkaili kaikissa kaarroksissa joissa minä seisoin sisäpuolella - ja niitä oli monta. Jos oltaisiin tältä radalta tulos saatu olisi yliaikaa tullut varmaan minuutti.

Toiselle radalle sitten suunnittelin liikkuvamman ohjauksen. Harmittavasti kuitenkin lähtötilanteessa Laki lukitsi tokana olleen putken väärän pään enkä ehtinyt kissaa sanoa kun se jo sujahti sinne. No, kun alla oli hylly ei ollut mitään menetettävää. Juoksin ja vedin, ja Laki tuli mukana! Loppusuoralla mulla oli itsellä jo jalat ihan hapoilla (rata oli varsin pitkä) ja sanoin Lakille että mene mene, ja se kyllä eteni ihan suoraan.  Eli ei se pelkästään mun edellä liikkumisesta ole kiinni, kyllä tämä koira imee rataa kun sille vaan annetaan siihen mahdollisuus.

Hieman teknistä tietoa: Tuomarina radoilla oli Eija Berglund. Molemmila radoilla oli ihan kohtuullinen ihanneaika (etenemä toka radalla vain 3 sek.) mutta kova helle toki vei enimpiä menohaluja kaikilta. Laki teki molemmilla radoilla puomin alastulokontaktivirheen mutta taas pujotteli hienosti ja aloitti pujottelut itsenäisesti ja nähdäkseni varmasti, epäröimättä. Noita kontakteja täytyy kyllä nyt treenata.