Tikkakoskella raunioradan viereisessä metsässä iltasella PT teki Lakille jäljen ja meni sitten myös maalimieheksi jäljen päähän. Pari tuntia vanha, ehkä 500m pitkä jälki, 5 esinettä. Pimeetähän tuli.. 

Jäljen nosto oli hankalaa siksikin että tuuli takaamme elikkä raunioilta, mistä tietysti tuli valtavasti hajuakin. Mutta kun vaan vein Lakia vähän syvemmälle metsään se sitten myös nosti jäljen.

On mahdotonta sanoa miten se jäljesti kun omaa otsalamppua piti suunnata siten että näki mihin astuu. Pidin liinan päästä kiinni ja menin sieltä mistä liinakin. Kun liina löystyi, katsoin koiraa ja jos se oli pysähtynyt menin sen luokse. Kaikille esineille se pysähtyi ja lisäksi yhden sienen kohdalle, tulin palkanneeksi sen siitäkin kun katsoin että maassa on jotain kiiltävää. Juu, mätä sieni 

Sitten yhdessä kohtaa Laki alkoi väistelemään, en tiedä mitä. Luulin että se huomasi maalimiehen ja säikähti tätä pimeässä. Kehoitin sitä etsimään ja se reipastuikin ja lähti etenemään vielä, kuitenkin välillä vilkuillen sivulle / taakseen. Mitä siellä oli, jäi arvoitukseksi.

Kohta tultiin tielle, Laki olisi jatkanut sitä pitkin eteenpäin. Minä olin kuitenkin eri mieltä ja vein sitä toiseen suuntaan. Mentiin takaisin metsään ja etsiskeltiin sieltä, päästin lakin irtikin ja lähetin sitä sinnepäin missä se oli tehnyt sen väistöliikkeen. Laki oli siellä tovin ja tuli sitten huudosta takaisin. Sitten oli jo pakko soittaa maalimiehelle missä tämä on ja niinhän se oli että Laki olisi alunperin jäljestänyt tämän hajua tieltä mistä hän oli mennyt piiloon. Mentiin kuitenkin metsään takaisin sinne mistä tultiin tielle ja pienen tukinnan jälkeen Laki lähti viemään eteenpäin ja kohta PT löytyikin.

Olipas itselle mukava kokemus kun näitä pimeällä jälkiä ei tule ehtyä, ainakaan vieraaseen metsään. Oli vaan pakko luottaa koiraan ja mennä sen perässä. Oli myös mukava huomata että Laki on luottamuksen arvoinen :)