Collikoiden omat hakutreenit Pönttövuoressa. Kuuma sää joskin pieni tuulenvire. Lakin treenin aiheena taas maalimiesmotivaatio ja -imu.

Ekan maalimiehen lähdön Laki sai katsoa alueen sivusta. Innokkaana se katsoikin, samalla yritin pukea sille liivejä. Tämän jälkeen meidän kuitenkin piti vielä siirtyä ryhmän ohi varsinaiselle alueelle, ja tietysti Laki tässä kohden kiinnostui muusta porukasta... Kun lähetin sitä, se yhtäkkiä peruuttikin pois ja aikoi mennä tekemään tuttavuutta keskilinjalaisten kanssa. Tällä kertaa minä kuitenkin olin nopeampi ja sain koiraa pannasta kiinni... sitten uusi lähetys. Laki lähti vähän vaisusti mutta lähti kuitenkin, ei vaan uponnut ihan tarpeeksi syvälle ja etsiskeli tovin, sitten tuli takaisin. Kehaisin hyvästä tyhjästä ja lähetin uudelleen, lähti melko lailla samalla tavalla mutta nyt sitten eteni sen verran syvemmälle että sai löydön.

Toinen pisto hei-huudolla, yksi huuto puolin ja toisin, sitten minipieni viive ja koira matkaan. Nyt ampaisikin suoraan metsään ja löysi melko helposti (vastatuuli).

Kolmas maalimies otettiin peräänjuoksuna, joskin tässä kohden maasto oli sen verran peitteistä ettei koira nähnyt mihin mm piiloutui. Vauhdilla lähti silti, joutui kyllä etsimään tovin (tässä siis myötätuuli) mutta löysi.

Mukava, tarkoitusta vastaava treeni!

Olen tässä miettinyt että josko Lakista sittenkin tulisi haukkuva. Se olisi tuolla pelastuspuolella joissain tapauksissa kätevämpää. Harkitsen kyllä vielä. Tämän takia meillä ei tällä kertaa ollut metsässä rullavehkeitä ollenkaan mukana, en nyt halua turhaan ehdollistaa koiraa niihin jos niitä ei sitten tullakaan käyttämään. Mutta mietitään nyt tätä asiaa, kommentteja saa heittää!