Ensimmäistä kertaa agilityn alkeiskurssilla. Kolme kurssin ekaa kertaahan meiltä jäi välistä Lakin juoksun takia... mutta parempi myöhään kun ei ollenkaan. Pääsenhän toki itsekseni harjoittelamaan ja ottamaan muut "kiinni".

Pujottelulta aloitettiin. Otin vaan kahdella kepillä pujottelun sisäänmenoa, avustaja palkkasi toiselta puolelta ja mä otin ulos taas omalta puolelta. Olin koko ajan keppien oikealla puolella mutta tarkoituksellakin lähestyin vähän huolimattomasti vaihdellen suuntaa, vauhtia ja etäisyyttä. Laki kyllä kokeili ohittaa kepit väärältä puolelta mutta tästähän ei palkkaa seurannut, toivottavasti jonkinlaista hoksaamista tapahtuu jos ei nyt niin seuraavalla kerralla.

Putki. Lakihan on mennyt pelastuskoiraputkia joten tämä ei ollut myöskään ongelma. Ensin suora, pitkä putki sitten se käännettiin jo mutkalle. Laki haki hyvin putkeen ja pystyin lähettämään sen jo kaukaakin.

Muuri. Minimuuri meni hyvin niin että avustaja piti Lakia ja minä kutsuin, niin edestä kuin molemmilta puolilta sivultakin. Myös lähetus ja avustaja palkaksi ok. Kokeiltiin sitten maksimuuria, ja kuten arvasinkin, tämä oli ongelma. Laki kokeili ohittamista ja ali tuloa, kun avustaja ei sitten päästänyt, ponnisti muurista voimakkaasti. Otettiin vielä minikorkeudella muutama kerta.

Puomi. Beibipuomilla aloitettiin. Makupala-alusta oli alastulolla valmiina, avustajat pitivät Lakia molemmilta puolilta ja lisäksi hihnaa, minä ohjasin kädellä edestä. Ja voihan millainen tenkkapoo! Laki ei ollut ollenkaan sitä mieltä että puomilla pysyminen olisi oleellista... se yritti hyppiä milloin mistäkin alas ja sehän on varsin liukas luikku eivätkä apuohjaajat aina ehtineet sitä estää. Kuitenkin kun saatiin se kunnialla alastulokontaktille, se seisoa tapitti siinä hienosti niin että mä poistuin jo vähän ja palasin sitten palkkaamaan. Seuraavalla kerralla pitää teroittaa apuohjaajille että ovat enempi varuillaan.

Lopuksi vielä ihan tavallista hyppyä. Koska Lakille tuo hyppääminen einäytä olevan niitä itsestäänselvyyksiä, hyppyytettiin 45 sentistä ja sitten pari kertaa 50 sentistä. Avustaja piti ja minä kutsuin, edestä ja sivulta. Pari kertaa se rima tipahtikin, eli ei ainakaan kiirehditä esteen korottamisessa!

Laki käyttäytyi hyvin treenipaikalla. Se ei turhia hauku, kunpa sen saisi pidettyäkin hiljaisena jatkossakin. Tauoilla kiipeilytin sitä reangaspinojen, teräskaidekasojen ja verkkonippujen päällä. Teräskaiteilla se vähän säikähti kun putosi kaiteiden väliin, sen jälkeen se ei olisi halunnut tulla sinne uudelleen. Tuskinpa tuosta kuitenkaan mitään traumaa jäi.