Piiiitkästä aikaa Salmen treeneissä. Oltiin JATtilassa jossa näin päiväsaikaan on tilaa rellestää :)

Seuruu. Salme liikkuroi meille voi-luokan seuruun. Se meni vallan mainiosti, Laki pysyi hyvässä vireessä ja jaksoi pitkän kaavion vaikka palkkaa ei herunut. Mutta kyllä tässäkin saatiin esille se meidän ongelma, nimittäin häiriöherkkyys. Ei Laki varsinaisesti lopettanut seuraamista mutta pää kyllä kääntyili ja hetkittäin se edisti ja sitten jopa poikitti ja/tai väljeni. Tähän lääkkeeksi nyt rauhallista kävelyä minulta, paljon palkkaa lyhyistä pätkistä ja _hyvästä_ pään asennosta. Ja jo muutamalla toistolla se selvästi parani. Nyt vaan tiukkana itseni kanssa!

Liikkeestä istuminen. Nyt oli hyvä, ei edes hidastellut. Ei toimenpiteitä toistaiseksi.

Luoksetulo. tehtiin avo-luoksetulo koska kerroin siinä olleen ongelmia. Ekaksi Salme käski vaihtaa takaisin suulliselle käskylle eikä eroa käsimerkkipysähdykseen ollutkaan. Sitten koitetaan ottaa vähän vauhtia pois eli aletaan pysäyttelemään lyhyemmiltä matkoilta. Kolmanneksi otetaan käyttöön takapalkka. Takapalkkaa pitää harjoitella erillisenä: nakkaan nakin taakse sanoen vihjesanan, sitten poistun vain muutaman metrin, kehun ja vapautan koiran. Itse luoksetuloja harjoitellaan toistaiseksi vain avustajan kanssa.

Ruutuun Laki meni jotenkuten sinnepäin. Siispä ruututreeniksi perustreeniä: kolme ruutua kerrallaan, aina makupala-alusta. Eka lähetys 15 metristä, toka 20 ja kolmas 25 metristä. Avustaja ladatkoon alustalle nameja.

Nouto oli vauhdikas ja pientä varastamista oli taas ilmassa. Siispä kotiläksyksi heittoja ja koiran palkkaamista katsekontaktista. Metallia ei nyt otettu ollenkaan mutta siihen Salme suositteli coban-kuorrutusta kun kerroin meidän ongelmista, vaikkakin metallinouto onkin mennyt koko ajan parempaan suuntaan. Ravipalautukseen Salme ei halunnut puuttua, laki tulee kuitenkin todella kovaa sillä ravillaankin.

Tunnari, käsissä olleen nakinhajun ansiosta liike oli tosi varma ja silti vauhdikas. Koitetaan pitää se sellaisena ja  vähennetään apuhajua tosi varovasti. Mukaan omat käännökset avustajan viedessä kapuloita ja hyöriessä muutenkin ympärillä.

Kaukot. Avokaukoissa oma käskytys rrauhallisemmaksi ja varmemmaksi. Kun takapalkka tulee ajettua sisään aletaan sitä käyttää tässäkin. AVO-kaukoissa matkaa lisätään aina 15 metriin asti, samanaikaisesti harjoitellaan lähietäisyydeltä voi-luokan vaihtoja yksittäisinä (+takapalkka) ja jumppana.

Tulihan tuota reenattavaa aika kohtuullisen paljon :)