Keittiötreenit. Aloitin noutokapulan pidolla. Salmen ohjeiden mukaanhan meidän piti harjoitella niin että koira istuu kun annan sille kapulan, ja jatkaa istumista kunnes otan kapulan pois. Ekalla kerralla tämä onnistuikin, mutta toisella kerralla Laki kylläkin edelleen istuen pudotti kapulan juuri kun olin ottamassa sitä mutta en vielä antanut irti-käskyä - ennakoi siis. Kapula kopsahti lattiaan (ehkä tassullekin?) ja minä ilmaisin tyytymättömyyteni (en suuttunut, hymähdin vaan). Tämän jälkeen lakille ei sopinut että se olisi istunut kapulaa tarjottaessa, vaan se jopa lähti karkuun! Joopa joo! Seisaaltaan kyllä otti kapulan ja tuli sen kanssa mun eteen istumaan, mutta istuviltaan ei. Lopuksi ihan namilla houkuttelemalla sain sen pysymään takapuoli maassa, tästä en kyllä yhtään tykkää.

Pientä seuraamisentynkää tehtiin myös, ja tässä koitin nyt keskittyä olemaan passiivisempi, siis että en houkuttele koiraa vaan palkkailen sitä vaan. Ja minusta tämä menikin taas ihan hyvin.

Maahanmenoja sitten. Aluksi käytin käsiapua, sitten yht äkkiä Lakille loksahti ja se alkoi tekemään ne pelkästä käskystä, ja samalla se myös alkoi tarjoamaan että jää pysymään sinne maahan vaikka palkkasin sen jo. odotti siis varsinaista vapautusta. No sehän on hyvä juttu, mähän olen tunnetusti laiska käyttäämään vapaa-käskyä jospa nyt oppisin sen itsekin kun Laki sitä näyttää odottavan.

Lopuksi leikittiin, ensin patskulla ja sitten palmikolla, Laki leikki innoissaan ja nyt se muutaman kerran piti lelua suussa vaikka olin jo päästänyt siitä irti! Yritin nopeasti ottaa siitä kiinni ja jatkaa leikkiä, tässä vaiheessa Laki kuitenkin aina päästi irti ja aloitti sitten saalistamisen kautta uuden leikin.. Eli joku tässä mättää edelleen, pitäisi varmaan lueskella jotain viettiteorioita tai vastaavia että ymmärtäisi miksi tuo koira tekee niinkuin tekee. No, pääasia on että se on hauskaa.