Peko-treeneissä pitkästä aikaa. JL oli tehnyt jäljen ja oli sitten myös maalihenkilönä. Jälki ei ehtinyt kovin kauaa vanheta ja keli oli mukavan kostea - niinpä laki sitten lähti vahvojen tuoksujen siivittämänä aika haipakkaa jäljelle. Jäljen nosto oli jonkinlaiselta uralta ja laki puolsi voimakkaasti vasemmalle, minä tiesin jäljen lähtevän oikealle joten se varmaan sai hajua jäljen tekijän tulojäljestä. varsinaista jälkeä se sitten lähti ajamaan oikeaan suuntaan.

Jäljessä oli mutkia ja ilmeisesti Laki vauhdissaan hukkasi jäljen melko alussa, sitten tehdessään etsintäkiekkaa törmäsi jälkeen ja lähtikin takajäljelle. Jäljestettyään sinne missä oli jäljen hukannut kääntyi itsenäisesti takaisin oikeaan suuntaan. Tarkka tyttö.

Laki jäljesti huolimattomasti nenä puolet ajasta ylhäällä. Kuitenkin kaksi esinettä kolmesta löytyi. Sitten tullessamme aukon laitaan se olisi vienyt minut aukolle. Olin jokseenkin varma että jälki ei sinne mene enkä päästänyt sitä vaan palasin siihen missä tiesin sen olleen jäljellä, ja tästä se sitten jatkoikin nenä vahvasti maassa. Kohta se kuitenkin pyrki aukolle uudelleen. Sama kuvio toistettiin mutta tässä hässätessä me sitten mentiin tuulen alapuolelta maalimiehestä ohi. Laki siis jäljesti jäljen loppuun tielle asti mutta maalimiestä ei löytynyt. Päästin sen irti etsimään ja se juoksikin hakkuuaukealle ja etsi sieltä. Metsän puolelle se ei halunnut lähteä ennenkuin sieltä kuului jokin pieni ääni. Silloin lakille tulikin kiire ja se pinkaisi maalimiehelle suoraan. 

Ilmaisu oli hyvä ja palkanhan minä vein maalimiehelle itse, Laki pysyi muistaakseni kohtuu rauhallisena vaikka seisoin siinä vieressä JL:n syötellessä.