Saviolla hakuilemassa. Kun kerrankin oli hyvä, alueen oikealta puhaltava tuuli, ajattelin hyödyntää sen. Maalimiehet valmiiksi piiloon, tuonne oikealle etunurkkaan ja n. 100m päähän takanurkkaan, sekä vasemmalle keskelle.

Laki tuli taas intopinkeenä alueelle, ja tietysti silloin oli ihan tyystin tyyntä. Koska se kuitenkin oli jo menossa, päästin etsimään. Laki teki hienon piston mutta ei saanut maalimiehestä hajua, kun se tuli takaisin kutsuin sen luo ja palkkasinkin namilla. Uudestaan pentu hihnaan ja haistelemaan. Tuuli vaan kiukutteli meille eikä tuonut hajua toivotulla tavalla, pari kertaa päästin pennun etsimään mutta se ei enää edes uponnut alueen perälle joten annoin periksi ja menin n. puolivälistä lähettämään. Tässä kohden ei ollut pusikoita edessä ja se vähäisempikin tuuli riitti, Laki sai hajun. Vieläkin se juostessaan hukkasi sen, mutta yhtäkkiä tuuli taas palasi ja koirasta oikein näki kun se sai uuden vainun: häntä alkoi vispaamaan ja se singahti oikeaan suuntaan. Hieno juttu.

Toka pisto sinne tuulen alapuolelle hei-huudoilla. Nyt Lakia ei enää häirinnyt minun huutoni, ja se lähti pinkomaan kohti maalimiehen vaimeaa vastausta. Se teki todella laajan piston, kiersi maalimiehen kolmisenkymmentä metriä takaa - eikä saanut hajua :(  Uusi lähetys uudella hei-huudolla tuotti sitten toivotun tuloksen.

Vika maalimies sitten taas tuulessa, ja täällä oli tiuhempaa pusikkoa jonka takia pelkäsin vähän kuinka käy. Mutta tuuliherra oli meille armollinen ja puhalsi juuri oikeasta suunnasta, niinpä Laki teki tässä tämän treenin hienoimman piston.

Kaikilta maalimiehiltä menin hakemaan koiran pois, joskin eka sai "kuljettaa" Lakia takaisinpäin tyhjällä namipussilla :D Maalimiehinä MN, ER ja JK, palkkana frittibroileria. Nyt yritin muistaa käyttää "ukko"-käskyä päästäessäni Lakin etsimään.