Kun Laki on nyt alkanut toimia vallan mainiosti sekä hakumettässä että tottiksessa, ajattelin että täytyy se esineruutukin sitten vissiin opettaa. Aion opettaa sen samalla tavalla kuin letulle aikoinaan: ensin janaharjoituksia koiran kanssa yhdessä esinettä vieden, sitten valmiille janoille esineet. Nyt ekan treenin tein ihan nurtsilla.

Vietiin siis yhdessä esine n. 30 metriin. Esinettä (nahkahanska) tiputtaessani sanoin "lelu" ja juostiin takaisin lähtöpaikkaan. Lähetyskäsky "lelu" (koskapa Laki oli heti lähdössä) ja kun se meni esineelle (lujaa!) hihkaisin "hyvä, tuo" ja niin se toi. Ekalla kerralla se pudotti kerran mutta noukki esineen itse, sitten se juoksi pienen lenkin eli ei olisi halunnut tuoda esinettä mulle - sehän omii lelujakin. Toi kuitenkin, ei varsinaisesti luovutusasentoon mutta käteen kuitenkin.

Toka ja kolmas kerta tehtiin samalla tavalla mutta 50 metriin, ehkä ylikin, ja esineet olivat pienempiä (kankainen tukkalenkki ja paloletkun pala). Nyt ei palautuksessa enää esiintynyt väistelyä vaan Laki toi suoraan, viimeisellä kerralla jo istui eteen. Ja vauhti pysyi koko ajan kovana!

Huomenna sama juttu metsässä!