Liepeellä, kenttä paljon loskaisempi kuin eilen. Lakia loska ei haittaa niin paljon kuin äitiään, mutta muutama istuminen oli selvästi hankalaa...

Seuraaminen oli ihan kelvollista, jopa käännökset molempiin suuntiin! Mun pitää vaan hieman lyhentää askelta ennen käännöstä jotta Laki thö Laiva ehtii mukaan... Nyt vielä omaksi kunniaksi on sanottava, että Laki ei "vapauttanut" itseään kertaakaan vaan aina muistin vapauttaa sen astahtamalla taaksepäin ja antamalla luvan! Eikä sillä silloinkaan ollut mikään hinku vaellella mihinkään, mitä nyt muutaman kerran kävi hyppäämässä Salmea vasten.

Sitten otettiin istumisia. Muutama istahtaminen ensin, ne ok. Istumisen kestoharjoituskin oli varsin onnistunut, Vähän Laki zuumaili ympäristöään mutta pääsääntöisesti katsoi mua, eikä noussut kertaakaan kun olin kauempana. Lähtövaiheessa se kerran nousi, mutta luulenpa että mun käskytys oli jotenkin vajavainen tässä kohden.

Sitten maahanmenoja. Lakillahan on ollut ongelmana se asennon arpominen. Nyt tähän haetaan varmuutta käskyttämällä sitä vasta kun se ottaa muhun kontaktin. Nyt se helposti istuu mikä toisaalta ei ole hyvä, mutta toisaalta siinä se rauhoittuu kuuntelemaan eikä taahaa niitä näitä. Ja palkkaakaan kun ei tipu vaikka tekisi mitä jos käskyäkään ei ole tullut... voi kun oikein näki miten pikkukoiran aivoissa rattaat pyörähtivät. Sama juttu istahtamisissa, mutta niitä ei tietenkään voi tehdä kun vasta kun Laki seisoo odottaen käskyä, istumisesta on paha istahtaa...

Luoksetuloa katsottiin sen verran, että nyt se on saatava tiiviimmäksi. Lakihan tulee tiiviisti kun ohjaan käsillä, mutta kun lasken kädet sivuille, koira vetää päätään "lassiemaisesti" taaksepäin. Nyt harjoitellaan nopeita käsien poiskäyttämisiä ja pientä peruutusta jotta saadaan paljon toistoa ja vahvistusta silel oikealle asennolle.

Noutokapulan kimppuun. Kerroin Salmelle että istuminen ja kapula on ollut vaikeaa, mutta helpostihan siihenkin löytyi ratkaisu: pistän kapulan piiloon selän taakse ja pyydän koiraa istumaan. Useampi istahtamisia näin. Nyt tässä pitää muistaa tuo aiemmin mainittu katsekontakti käskettäessä koiraa istumaan! Sitten pidin sitä alaslasketussa kädessä, sitten vasta toin sen selkeästi näkyviin. Lakilla ei ollut loplta mitään ongelmaa ottaa kapulaa vaikka se istui! Sitten vielä kapula suussa odotetaan katsekontaktia, eikä sitä lopulta tarvinnutkaan odottaa, neiti oppii aika nopeasti. Kun nyt vaan itse muistaisi olla tässä asiassa johdonmukainen.

Lopuksi leikittiin vähän, aluksi Laki leikki ihan antaumuksella mutta sitten Salmen koira Solu haukahti autosta ja siihen loppui Lakin leikki. Tässä taisi nyt sitten myös varmistua se syy miksi Lakin leikki on varautunutta... raukka on tainnut jäädä Hessun ja Letun jyräämäksi näissä leluasioissa.