Pakkaset taas kiristyy ja koska lunta ei ole, kasvihuone taitaa olla ainoa mahdollinen paikka treenata. No mikäs siinä, ainoa miinus vaan on se että ei sitten pysty hyödyntämään agitreeneissä "agifiilistä" kun välillä otetaan tottista samassa paikassa. No, tottis on meille kuitenkin tärkeämpää.

Alkuun seuraamista. Jotenkin yritin pinnistellä vaatimaan koiraa tekemään hyvää työtä, ja melko hyvin siinä onnistuinkin. Mun täytyy vaan keskittyä ihan hirveästi etten vahingossakaan auta sitä käsillä tai kaivele makupaloja ennen aikojaan. Hihnassa tein seuraamiset.

Luoksetuloja. Tässä alkaa olla kaava: eka kerralla hypätään aina vasten. Otinkin sitten ekan kerran lyhyemmältä matkalta ja Laki meinasi hypätä, mutta pudottautuikin sitten istumaan. Liian kauas. Toinen ja kolmas kerta menikin hyvin, ihan suora se ei ole edessä mutta nyt oli eri suuntaan vino kuin viimeksi. Juoksulinja on kuitenkin nähdäkseni suora, eli tuo vinous tulee siitä että istuminen ei ole napakka vaan se hakee ensin paikan ja sitten asettelee takapäänsä. Aivan kuten jättöliikkeissäkin.

Noutoja. Se ei pelaa joka pelkää - hyppynoudot kiloisella kapulalla. Ei ongelmia. Hyppynä oli ensin minimuuri mutta vaihdoin sen sitten maksimuuriksi. Ilmavasti tuli yli ja luovutukset olivat hyvät. Kaksi ekaa kertaa Lakilla oli liina perässä eikä se edes yrittänyt varastaa, siispä otin sen kolmannella kerralla pois. Laki varasti.

Tasamaanoutoa tuolla isolla kapulalla, nyt ennakoin sitä että Laki saattaa tulla ravilla ja  vietiin kapula yhdessä kauaskauas. Lisäksi vähän hihkuin kun koira oli ottamassa kapulaa. Nämä meni oikein hienosti, lukuunottamatta yhtä kertaa kun Laki sujahti viereiseen agilitypussiin, pyörähti siellä ja lähes jäi jumiin sinne...

Sitten testailtiin vielä metallikapulan pitoa ja kantoa. Ottaa ja kantaa sitä hyvin jos kapula on sillä tasolla että kuono ei ole vaakatasoa alempana. Jos joutuu ottamaan alempaa, kapula putoaa. Eli suu ei mene kiinni vaan Laki pitää metallia "hahlossa". No nyt kun tämä tiedetään on helpompi edetä tässä asiassa.

Loppuun vielä napakka pätkä seuraamista, oikeasti napakka!