Kesäinen (sateinen kylläkin) päivä vaikutti positiivisesti ainakin minuun, mutta myös Lakiin tai tarkemmin sanottuna treenaamiseemme. Oltiin Haapaniemen pallokentällä. Ihan aluksi Laki oli mun mukana irrallaan kun kävin rakentamassa Letulle ruudun, Laki vähän auttoi... sitten siitä jatkettiin suoraan seuraamisella, enkä edes muistanut että Laki oli koko ajan irti.

Todella omituista oli se, että Laki seurasi niinkuin olisi aina seurannut hienosti. Se kesti pitkiäkin välejä palkkaamatta, pysyi suorana, molempiin suuntiin käännökset olivat jees... melkeinpä taas voisin väittää että kaukana ei olisi BH-kokeen suorittaminen siis tämän seuraamisen osalta. Mutta miksi se / me ei aina ylletä samanlaiseen suoritukseen? Nooh onhan tässäkin vielä parannettavaa: vasemmalle käännökset nyt kun tietoisesti en auta yhtään kädellä, ovat vähän löysiä. Tämän takia en nyt tehnyt täyskäännöksiä ollenkaan, ei niitä kannata alkaa työstämään ennenkuin vasemmalle käännytään täpäkästi.

Ihan tuon seuraamisen lumoissa piti väliin tehdä yksi liikkeestä istuminenkin, ihan täysin ilman apuja, ja kas, sehän onnistui! Etenin ehkä 4 askelta tuosta istumisesta, sitten käännyin ja heitin namin palkaksi. Tämän jälkeen vielä vaan seuraamista, nyt vähän tiheämmällä palkkauksella ettei ala tarjoamaan tuota pysähtymistä. Laki tosiaan seurasi niin hienosti että mun piti moneen kertaan katsoa onko se Laki, vai olenko epähuomiossa ottanut jommankumman väärän koiran!

Sitten otin maahanmenoja heittelemällä palkkaa. Välillä Laki vähän arpoi istumisen kanssa, mutta enimmäkseen teki oikein. Sitten pieni patukkaleikkituokio, jonka jälkeen istumisia pari, sitten paikalla istumista. Ensin Laki meinasi koko ajan lähteä perään, mutta sitten muistin antaa istu-käskyn namin jälkeen jolloinka Lakikin jäi. Pääsin poistumaan (takaperin) jo melkein 10 metrin päähän! Yhden luoksetulonkin otin tästä istumisesta, Laki oli vähän hämmästynyt mutta tuli suoraan. Sivullesiirtyminen oli päässyt unohtumaan, vasta toisella käskyllä...

Noutoharjoitteluna tehtiin tänään irtorullan pitoa ja luovutusta. Laki ottaa rullan kun sitä sille tarjoaa, ja vain yhden kerran se päästi rullan suustaan lipeämään, mutta piti se toisenkin kerran sitä "sikarina". Tuostahan se sitten helposti tipahtaa, mutta en oikein tiedä miten sen saisi pitämään sitä keskeltä jos se jo ottaessaan ottaa toisesta päästä. No, luovutukset olivat ihan hyviä, ja juostiin paljon rulla suussa. Ehkä mä kuitenkin väsään noihin rulliin sellaiset "tupot" päihin ettei se valu suupielestä? Letullahan on ollut sama ongelma irtorullien kanssa varsinkin kuumilla ilmoilla kun se läähätää, eikä se kuitenkaan kiintorulla ole koskaan _vahingossa_ pudottanut. Norskirullaahan ei tarvitse pitää kovin lujalla otteella, miksi siis tehdä siitä numeroa?

Muuta me ei sitten tehtykään, vaikka mieli olisi tehnyt kovasti treenata ja treenata ja treenata... Ihanaa kun kesä tulee :)