Oho, Aholaidassa oli alkaneet "yleiset" koulutusvuorot! Tällä kertaa kuitenkin odottelin autossa että lopettavat, sillä tyttöjen juoksut varmasti vielä tuoksuvat poikakoirien nenään vaikka ne ohi taitaa ollakin.

Lakin kanssa hierottiin sitä seuraamista, tänään hihnassa. Ja on se vaan ihan eri koira kun se on hihnassa... heti kun irrotin hihnan alkoi edistäminen ja poikittaminen, näin hihnasession jälkeen se ei kuitenkaan haahuillut. Kokeilin huvikseni tokon askelsiirtymiä, ja kas, ne menivät vallan hienosti!

Jättöliikkeet kaikki lyhyehköillä matkoilla, ei moittimista joskin seisomiseen annoin ihan pienen käsivihjeen varmuuden vuoksi.

Luoksetulo. Tuli eteen suorana mutta oikean jalkani eteen. Korjasin ottamalla muutaman askeleen taaksepäin, heti tiivistyikin.

Noutoa 700 grammaisella. Koska Lakilla oli hihna, se ei yrittänytkään varastaa. Edelleen se halusi palauttaa ravilla ellen tehnyt mitään. Viimeisellä kerralla sanoin jotain "tsshh" juuri kun se oli ottamassa kapulaa, tästä se tuli heti laukalla. Ehkä tällä tavalla voisi tuota alkaa purkaa, mielummin kuin että se lähtee ravilla ja vaihtaa vasta jostain ärsykkeestä laukalle?

Hyppynoutoa myös, 80-senttisellä kiinteällä esteellä. Mielellään Laki olisi esteen kiertänyt mutta ei sitten ollut moksiskaan kun ohjasin sen takaisin oikealle reitille. Näistä vauhdittomista hypyistä se ponnisti  esteestä lisävauhtia, mutta kun hyppäsi suoraan hyppäsi sitten tosi lennokkaasti ja kevyen näköisesti. Noudot ja luovutukset olivat hyvät.

Sitten eteenmenoa. Näköjään ne maahanmenoharjoitukset ovat sekoittaneet pienen koiran pään, sillä se teki pari kertaa niin että ei yksinkertaisesti lähtenyt mihinkään eteen-käskyllä. Sitten seuraavalla yrityksellä taas pinkoi kuin viitapiru. Tämä on niin lakimaista, ikinä et tiedä mitä se seuraavaksi tekee...