Pönttövuoressa. Kuuma oli mutta jonkiverran ilma liikkui. 

Ekalla maalimiehellä oli tarkoitus harjoitella koiran hallintaa ja haltuunottoa siellä maalimiehellä. Vaan hallintapa ontui heti alkumetreillä ja Laki karkasi metsään ennenkuin kunnolla ehdimme alueelle. Karjumiset ja huutamiset eivät auttaneet yhtään aj kohta alkoi haukku raikua metsästä. Menin suunnitelman mukaan koiran viereen (vähän se yritti väistellä minua) ja otin seuraa-käskyllä koiran mukaan, ihme kyllä se lähti! Heti muutaman metrin päästä palkkasin sen makupaloilla.

Toiselle puolelle sitten mallikelpoinen lähetys. Tässä oli kauheaa ryteikköä ja maalimies pienen mäennyppylän päällä ja Laki viipyi todella kauan ilmeisestikin haistellen mistä se haju oikein tulee. Löysi sitten ja haukkui taas hyvin. Maalimies palkaksi ja lähti tuomaan mullepäin, olin n. puolivälissä vastassa.

Kolmannelle maalimiehelle sitten lähteminen oli jo vähän kankeaa, jouduin antamaan uuden kehoituksen kun Laki lähti keskilinjalta vain muutaman metrin päähän. Sittenhän tuo lähti ja etsi taas hienosti. Täällä suorapalkka.

Kerrankin tuli vahingossa sovittua palkkauskuviot oikein kun tuolta karkaamiselta ei saanutkaan maalimieheltä palkkaa ja sit taas viimiseltä oli suorapalkka kun koiran motivaatio alkoi jo hiipua. Ilmaisut olivat todella hyvät ja kyllähän tuo koira tietää mitä metsässä tehdään :)