JATin junnuleirillä esittelin Lakin kanssa hakua, ja tässä tapauksessa lähinnä pelastuskoiran näkökulmasta (varsinainen pk-haku olisi ollut ehkä liian monimutkaista esiteltävää ainakin pienimmille junnuille). Eli yksi koulutusohjaajistamme lähti "marjastamaan" ja kohta saimmekin käskyn lähteä häntä etsimään. Olimme sopineet alueeksi hallin takaosan, pururatojen ja isomman polun rajoittaman alueen. Päästin Lakin etsimään peko-tyyliin "mene etsimään" ja se lähti rauhallista laukkaa metsään risteliemään. Eipä kulunut kuin parikymmeentä sekuntia kun alkoi haukku kuulua!

Menimme ryhmän kanssa paikalle eikä Laki oikeastaan hämääntynyt ihmisistä vaan jatkoi haukkua. Tällä kertaa palkkasin Lakin itse ja yllätyksekseni se ei alkanut pyöriä vaan  oli siinä ihan samassa paikassa kuin missä haukkuikin! 

Lapset halusivat nähdä tämän vielä toisen kerran, niinpä sama maalimies pinkaisi pienen matkan päähän (emme katselleet) mistä Laki löysi vielä nopeammin (no ehkä se käytti hajutunnelia paikallistamiseen). Täälläkin se haukkui hyvin ja pysyi paikallaan.

Osaa se :)