Tottistelua kotona ulkona. Luminen mutta ei kylmä keli.

Aluksi seuraamista, pääpaino liikkeellelähdöissä, pysähdyksissä ja oikealle käännöksissä, siis sellaisia minipätkiä käännöksellä tai ei. Laki oli varsin skarppina ja piti hyvin paikkansa. Pitihän mun sitten kokeilla seuraako se ollenkaan jos mulla ei ole makupalaa kädessä, tämä kun tuntuu olevan sellainen "peikko" että kun namit jättää pois koira ei enää toimikaan! No, Laki kyllä jatkoi ihan yhtä hyvää seuraamista, joten nou hätä.

Noutotreeni toteutettiin kahdessa osassa. Ensin otin pelkkää luovutusta kiloisella (!) kapulalla, tämä meni hyvin. Sitten muiden liikkeiden jälkeen otin k
"kokonaista" noutoa ohjatun noudon kapulalla, tämäkin ihan ok joskin Lakia piti vähän opastaa sinne kapulan luokse. Tässä on sitten mun ensimmäinen koira joka luovuttaa kovemmalla vauhdilla kuin menee kapulan luokse!

Eteenistumisia. Näitä on tullu harjoiteltua törkeän vähän viime aikoina, ja nytkin tein ihan vaan perussettiä eli käsillä ohjasin koiran eteen, sitten kädet pois ja kehuja, sitten palkka jne. Nyt pitää ottaa itseä niskasta kiinni ja päästä eroon niistä ohjaavista käsistä! Samaten kuin sivulle tulo tästä edestä... miten helposti pääsin silloin siitä isosta käden liikkeestä eroon mutta nyt ollaan jämähdetty ranteen pyöräytys - vaiheeseen. Nyt koira kuulolle ja pelittämään pelkillä käskyillä!

Sitten aloitin uuden asian, nimittäin seisominen. Laki tuntui hoksaavan tämän heti: koira vapaana ollessa toin makupalan ihan sen kuonon eteen ja sanoin "top". Kun se seisahtui, annoin namin ja sanoin uudestaan top, vein käden pois ja kehuin kun etujalat pysyivät paikallaan, pian uusi palkka ja uusi käsky, koira siis koko ajan samoilla jalansijoillaan. Näitä sitten muistaakseni neljä sarjaa. pari kertaa Laki siirsi toista etujalkaa, minä tästä ilmaisin tyytymättömyyteni ja otin uudelleen. Aika jees kuitenkin.

Istahatmisia ja maahanmenoja sitten seisomisten päälle, tosi loogista jauhaa heti kaikkia... no ne menivät kuitenkin pääasiassa oikein. Pitänee tehdä jonkinlainen jaksosuunnitelma että kaikki asennot tulevat treenattua.

Laki meni siksi aikaa autoon kun treenasin letun, ja sen jälkeen otin sen ulos leikkimään. Leikittiin ensin purutyynyllä, sitten lampaanhännällä ja lopuksi vielä sinisellä pehmopallolla - jota Laki kanniskeli ylpeänä! Nyt se oli sen oloinen että olisi leikkinyt millä vaan ja miten paljon vaan. Onneksi mun piti kuitenkin lähteä töihin.