Ihan ensiksi täytyy itkeä, kun viime sunnuntaina Jämsän BH-kokeesta oli kuitenkin ollut joku pois, ja mulle ei siitä soitettu! Sitten se toinen koe täällä muutaman viikon päästä mihin mulla piti olla varma paikka, ilmoittautumisten vastaanottaja oli silti ottanut kokeen täyteen ja pudottanut minut pois! Onko tämä nyt joku huono karma, meitä ei ole tarkoitettu pääsemään kokeeseen :( No, eletään toivossa että sieltä vielä joku peruu. Tokoon kuitenkin ilmottauduin :D

Aholaidassa treenailin itsekseni, mutta kentällä oli touhuamassa myös pieni karvainen koira, joka teki sopivasti häiriötä. Seuraamista otin hihnassa, ja se oli oikein mainiota. Sitten tein jättöliikkeet. Istuminen hyvä, nähdäkseni myös ihan nopea. Maahanmenossa sitten tuli ongelmia, Laki jäi kaksi kertaa istumaan. Ihmettelin tätä kovin mutta sitten päädyin sellaiseen ajatelmaan että Lakia häiritsi hihna, jonka kävellessäni pudotin sen eteen käskyä antaessani. En tiedä vaikuttiko se oikeasti, mutta kun otin hihnan pois se teki pari aivan upeeta maahanmenoa.

Seisomista sitten useampi toisto, ensimmäiseen aivan pieni sormiapu, sitten ilman. Joka kerta pysähtyi varmasti ja jäi seisomaan!

Sitten oli ohjelmassa hyppyä. Ensiksi hyppyytin muutaman kerran juosten itse vierellä. Sitten lähetyksiä. Mun oli tarkoitus laittaa namialusta mutta Laki päätti toisin, se karkasi hypylle! No, otin sitten lähetyksiä pelkällä käskyllä ja hyvin lähtikin! Mun täytyy vaan olla aika lähellä estettä kun Letun kanssa taas oli parempi olla melko kaukana. Läheltä Laki hyppäsi hyvin, kauempaa se saattoi kääntyä kysymään että "ihanko varmasti?".  Näin pääsin jo sitten harjoittelemaan sitä esteen taakse seisomista. Annoin seisomiskäskyn ("oota") ja aluksi käsimerkin, ja nakkasin namin koiran taakse. Pikkuhiljaa se alkoi pysähtyä sinne esteen taakse kun aluksi tuli aika reippaasti mua kohti esteen ohi. Kun se sitten pysähtyi sinne taakse, aloin siirtyä itse. Ihan viereen asti en voinut vielä mennä mutta otin askeleita molempiin suuntiin Lakin seistessä hienosti paikallaan. Tässähän alkaa tuntua siltä että tämä(kään) liike ei tokossa mene nollille!

Hyppyharjoittelu oli Lakista hurjan kivaa, ja saadakseni sen ajatukset "tauolle" leikitin vähän aikaa pikkupatukalla. Sitten käytiin kiipeämässä pk-A. Kovasti Lakille iski rimakauhu mutta muutamia varsin siistejä ylityksiä saatiin. Syöttelin aika paljon sille nameja myös silloin kun se ei kiivennyt, ajattelin (no en oikeasti ajatelut mutta jälkeenpäin ajattelin) että oli hyvä pitää koira iloisin mielin eikä paineistaa sitä epäonnistumisista. Kunhan este lakkaa olemasta vaikea, aletaan suoritusvarmuutta myös vaatia.

Lopuksi tehtiin paikkamakuu. Järjestin itseni taas niin että saatoin valvoa koiraa auton pelleistä. Sopivaa häiriötä tässä vaiheessa teki se kentällä touhuillut pikkukoira, joka kiipeli agility-Aata ja sitten karkasi omistajansa hallinnasta ja tuli hyppimään minua vasten. Lakille tämä ei ollut mikään ongelma, se pysyi rauhallisesti paikoillaan. Kellosta katsoin aikaa: kahdeksan (8) minuuttia!