Laukaanteiden välissä, vanhalla Korpelan tiellä. Vasen puoli alueestahan on hakattu klaniksi mutta hyvähän näitäkin on harjoitella. Oikealla puolella siis se huntta.

Ekaksi tehtiin Lakille hämyapu tyhjää pistoa varten, eli käytin lakille kun MM käveli alueelle (vasemmalle). Sitten vein koiran pois ja odoteltiin tovi että mm kerkisi siirtyä oikealle puolen piiloon. Lähetin vasemmalle, ja tosi hienon tyhjän piston laki tekikin ja etsi perinpohjaisesti. Kun se oli jo etenemässä aluetta puolessa välissä (yli 50m) kutsuin sen pois ja se tuli!

Oikealle puolen se lähti ihan yhtä hyvin ja löysi nopeasti maalimiehen. Sillä aikaa JK meni vasemmalle, vähän edemmäs kuin missä laki oli käynyt. Tännekin se lähti hyvällä draivilla ja suoraan ja löysi helposti. Oikealla puolen MM oli siirtynyt alueen puoliväliin, mutta tänne lähetys ei sitten ollutkaan niin hyvä, Laki lähti takaviistoon ja todennäköisesti kävi vanhalla piilolla ja löysi maalimiehen jälestämällä. Löysi kuitenkin.

Sitten oli tarkoitus ottaa kaksi hei-huutopistoa lopuksi. Vasemmalle meni hienosti, maalimies oli tosi syvällä mutta Laki eteni määrätietoisesti ja paikansi helpon näköisesti. Oikelle kun huusin, en kuullut vastausta, mutta lähetin koiran silti. Se teki vain pikku lenkkejä tyyliin "tiedän ettei täällä ole ketään" ja lopulta otettiin uusi huuto (nyt JK huusi ensin kovemmalla äänellään) ja nyt saatiin vastauskin. Kuitenkaan Laki ei vieläkään löytänyt vaan tuli takaisin. Yritin ottaa sitä kiinni huudattaakseni uudelleen mutta sepä ei antanut kiinni vaan lähti aluetta takaisinpäin - tuulen alle - ja tovin metsässä oltuaan alkoi haukkua. Maalimies olikin kovin syvällä ja lisäksi oltiin lähettämässä tuulen alapuolelta, oltiin siis kävelty keskilinjaa pidemmälle kuin maalimies oli. Laki tavallaan teki ihan oikein kun ensin teki suoria pistoja ja tuli niiltä pois, mutta sitten kun turhauma alkoi iskeä se otti ohjat omiin käsiinsä ja haki tuulesta hajun. Mitähän tästä opimme?? No, maalimies ainakin löytyi suuremmin koiraa auttamatta ja koira sai palkkansa.

Sen kyllä huomasin että Lakin hyvä vire ei oikein kanna tällaista pidempää treeniä. Ollaankin treenattu aivan liian lyhyitä ratoja ja helppoja maastoja. Nyt vielä syksyllä pitää panostaa vähän enempi tähän asiaan.