Colliemestikset Iisalmessa. Keli oli aurinkoinen mutta kova tuuli kävi luihin ja ytimiin... tuomarina kisoissa toimi Jari Tienhaara. Muutamia uusia juttuja oli tuomarilla sanottavana (olen selkeästi kisannut liian vähän kun en ole moisia ennen kuullut) mm. se että lähtöluvan jälkeen 15 sekunnin päästä annetaan toinen merkki, jolloin olisi jo syytä lähteä, ja siitä vielä 15 sekunnin päästä lähtölupa evätään ja suoritus hylätään. Näin kävikin kisoissa ainakin yhdelle koiralle. Ja se, että ohjaajan ylitettyä lähtölinjan hän ei saa enää palata linjan taakse korjaamaan koiraa. No, nämä nyt on ääritapauksia joihin me ei toivottavasti koskaan sorruta mutta onhan ne toki hyvä tietää.

Ekalle radalla Laki lähti hyvin - ekan esteen verran. Sitten se hyppäsi renkaan sivusta ja koska juuri tämä kisa oli se colliemestaruusluokka,yritin ottaa sen esteen sivusta takaisin korjatakseni asian - no, Laki hyppäsi renkaasta väärään suuntaan, mikä on hyvin tyypillistä sille, sillä sehän ei halua tulla kutsusta mun luokse kun ollaan radalla. Tämän jälkeen se leuhutteli minne sattuu ja kun se parin esteen jälkeen oli ihan totaalisen out of control, juoksutin sen pois radalta.

Toiselle radalle (hyppis) päästiin sitten siististi hallinnassa ja rata eteni sujuvasti. Kepeille meno oli umpikulmasta ja vaikka yritin loiventaa kulmaa, Laki meni tokaväliin. Sain sen kuitenkin siitisti takaisin ja korjattua kepit, muita virheitä ei tullut. Aika riitti joten tulokseksi tuli 5 jolla oltiin kuudensia.

Collieilla oli lisäkisoina pujottelukisa ja makkaransyöntikisa. Laki oli (kuulemma) ylivoimaisesti nopein makkaransyöjä. Pujottelukisassakin se teki ihan kelpo suorituksen, tosin ensimmäisellä yrityksellä se tässäkin aloitti väärin... nyt pitää kyllä ottaa itseä niskasta kiinni ja treenata nuo pujottelun aloitukset kuntoon!