Ylistönmäellä Helmisen hannan koulutuksessa. Kenttä oli mutainen ja niin ohjaajan mieli myös.. tämähän näyttää olevan meidän molempien ongelma, ja ehkä vielä enempi minun!

Seuraamisessa Laki siis väisteli mutapaikkoja ja minä vaan voivottelin. Vaan kun mentiin vähän kuivempaan kohtaan, alkoi koirakin pelittää ja kas kummaa, vaikka sitten lipsuttiin mutakohtiinkin ei ne enää niin haitanneet kun olin ne itse unohtanut.

Seuraamisessa tehtiin seinänvierusharjoitusta. Ensiksihän Laki oli sitä mieltä että seinän ja mun väliin ei tulla, mutta yllättävän äkkiä se unohti koko seinän. Hyvällä paikalla seurasi ja taatusti suorana :) Kokeiltiin eri askellusten vaikutusta koiran seuraamiseen, Hanna neuvoi töpöttävien askelten käyttöä merkkinä koiralle olla skarpimpana.  Kuten tavallista, mulla meni kyllä askelkuviot, käskyt ja palkkaukset ihan sekaisin mutta eiköhän ne taas kun vähän aikaa harjoittelee. Sitten pitäisi muistaa vanha konsti käyttää seuraa-sanaa palkkauksen yhteydessä jolloin koiralle assosioituu mukava fiilis seuraamiskäskystä!

Tehtiin kulmia oikealle seinää kohti, töpöttävät askeleet kulmissa. Joo-o, oli ne tiiviit :)

Kulmat vasemmallehan on ne laiskat, ja tähän lääkkeeksi edelleen sitä käden kääntöä. Se(kään) ei ole ihan helppoa kun käsi ei saisi kuitenkaan irrota ulospäin ja viedä koiraa mukanaan. Nyt musta tuntuu että kuitenkin jonkunlaisen idean hommasta sain.

Sitten noutoa. Jalka makupalapurkissa ja hetsaten kapulalle. On ne olleet parempiakin.. Lähinnä tuo hetsauskohta nyt ontuu kun Laki keskittyy liikaa makupalapurkkiin.

Ryömimistä. Olin ottanut jo ennen hannan tuloa muutaman pätkän makupalajanoja, ja nyt tehtiin vielä yksi. kauhea ryntäys aiheuttaa sen että laki työntää takajaloillaan taakse eikä malta ottaa jaloillaan pieniä askelia. Kokeiltiin sitten niin että ensin hanna, sitten minä itse, oltiin koiran edessä ja makupalat oli nyrkissä. Nyrkistä tipahti makupala kun laki otti hyvänmallisen askeleen, muuten ei. No, sehän kynti kuonollaan maata ja yritti kaikin tavoin saada kättä auki... mutta takapää kyllä toimi tässä paremmin. Kokeillaan kotona myös sitä että kylvän maahan paljon niitä makupaloja, vaikkapa aina kolme rinnakkain janalle jotta niiden syömisessä menee hetki.

Paikkamakuut yhdessä Turren kanssa. Ekalla kerralla laki nousi heti kun jätin sen, menin sitten palauttamaan joka oli pieni episodi, Laki ei taas tullut sivulle! Kun sen siihen sitten sain, meni se kiltisti maahan ja jäi hyvin paikoilleen, menin näkösuojaan aika kauas. Pari minuuttia oltiin. Hanna antoi vinkiksi tuohon jäämis-ongelmaan (sitähän oli viime kesänä enempikin) että koiralle annettaisiin joku vihje, josta se tietää tulossa olevan liikkeen. Esim. ennen paikkamakuuta koiraa silitetään selästä ja/tai sanotaan joku vihjesana.

Sitten tehtiin muutama jättö ja muutama ylös - alas sivulla. Nämä menikin ihan hyvin, mutta huomasin että kun vapautin Lakin liikesuoritusten välillä, jokainen seuraava sivulletulo oli entistä hankalampi. Siispä sivulletulotreeniä tarvitaan!

Lopuksi menin heittelemään Lakille makupaloja mutaisimpaan kentän kohtaan. Kyllähän se vähän tassujaan nosteli mutta syömättä ei jättänyt!