Ensimmäiset pelastusporukan treenit suoritettu. Ajeltiin Saarijärvelle Hoikkaan tietämättä yhtään mitä odottaa. Paikan päällä meidät jaettiin ryhmiin ja annettiin kartta, tehtävänä oli suunnistaa neljä rastia, linnuntietä mitaten about 5km matka. Koirat toki mukana, hihnassa. Näinhän se elävässäkin elämässä menee, koiriahan ei saa irti pitää muutoin kuin varsinaisissa etsintätilanteissa, ja niihin harvemmin päästään ihan viereen autolla...

Meidän ryhmään tuli sakemanni uros Jäpä, nahka Kyösti ja kolmantena me. Koirat eivät juuri toisistaan piitanneet, lähinnä Laki vielä pentumaisena olisi halunnut leikkiä. Lakilla oli myös kauhea veto päällä jos joku muu kulki edellä, etummaisena se oli vähän rauhallisempi. Hyvin sillä kesti kunto ja reippaasti se loikki ojien ylitykset ja risukot ja tasapainoili parit lankku/rimasillat. Koska muutkin ryhmät etsivät samoja rasteja, kuitenkin ilmeisesti eri järjestyksessä, huomasin Lakin aika ajoin jäljestävän jo tallottuja jälkiä, ja siitähän ei toki tässä asiassa haittaa ole, päinvastoin! Kolmisen tuntia tarvottiin suolla, metsässä ja välillä nieltiin maantiepölyä.

Omakin kunto kesti ja kartta sekä kompassi pysyivät käsissä. Seuraavaa kertaa ajatellen tiedän sitten vähän paremmin miten varustautua. Kumisaappaat olin onneksi pukenut jalkaan, mutta pitkähihainen paita sekä juomapullo olisi helpottaneet reissua kummasti ;)