Kentällä oli toinen koira joka otti aika lailla pulttia meistä, haukkui ja veti hihnassa. Luulin sen olleen pentu mutta omistaja kertoi sen olevan lähes kaksivuotias.. no syytäkin harjoitella niin että kentällä on muitakin! Aluksi vähän pelkäsin että lakikaan ei pysty keskittymään, kuljetin sitä hihnassa kentän toiseen päähän ja sekin haukkui ja riekkui. Kuitenkin kun aloimme hommiin, Laki ignoorasi toisen koiran totaalisesti. Pidin sitä varmuuden vuoksi kuitenkin liinassa joskin koko treenin ajan liina sai olla ihan löysällä. Hyvä munkin opetella tällä tavalla kun olen niin totaalisen käsi liinojen ja hihnojen kanssa.

Aluksi otimme eteenmenoa: vietiin yhdessä palkkakippo kentän päähän, sitten vedin Lakia hihnalla poispäin ja kävelimme kauemmas, missä sitten käännyttiin ja annoin ensin vihjesanan "RUO" ja heti perään käsimerkki ja käsky "ETEEN". Eka kerralla juoksin Lakin vierellä, sitten en enää pysynyt sen vauhdissa ja viimeisellä kerralla liinan päästäkin oli pakko päästää irti, eli hyvin alkoi imemään kipolle. matkaa pidennettiin jokaisella toistolla, olisiko se pisimmillään ollut 20 metriä. Tiedän että Lakille ei ole mikään ongelma irrota kauemmas, mutta tällä kentällä ongelmana ovat varikset jotka nappaavat kaiken syötäväksi kelpaavan jos poistuu vähänkään pidemmälle.

Seuraavaksi seuraamista, ja nyt menimme tarkoituksella lähemmäksi sitä toista koiraa. Laki ei edelleenkään huomioinut sitä vaan teki "imevää" seuraamista pysähdyksineen. Hieno juttu.

Lopuksi maahanmenoja ja istumisia: maahanmenot ovat edelleen hyvät (eikö se jo unohdakaan oppimaansa) eli mitään apuja ei tarvitse, pelkkä käsky riittää. Yritän nyt pikkuhiljaa vaihdella omaa sijoittumistani suhteessa koiraan ja tätä edistääkseni heitin makupalan välillä sivuun ekä pennun eteen. Istumisissakin on edistystä tapahtunut, avustava käsimerkki on jo aika pieni. Vissiin se on niin että kun koira oppii oppimaan, se edistyy monessa asiassa samanaikaisesti!

Lopuksi leikittiin narulelulla, ja pitkästä aikaa Laki alkoi heti leikkimään sillä lelulla mitä ensiksi sille tarjosin, ja leikkikin ihan innoissaan. Ihan pieni tuokio vaan, sitten autoon.