Luulin meneväni Tiia Vitikaisen valmennukseen mutta kouluttajaksi tulikin Harri Katainen. Eipä sillä että sen huonompi olisi :)

Päivän teema oli vauhdikas eteneminen ja sehän sopi meille! Rata oli jokseenkin sujuva ja vain muutama tiukempi pyöritys ja näihin sitten etsittiin kullekin koiralle nopein tapa viedä. Tämän lisäksi palkkailin Lakia nyt pätkistä, isoja nakinpalasia ohjaussuuntaan heittäen.

Kaikenkaikkiaan olin melko tyytyväinen sekä Lakiin että itseeni. Muutamassa kohdassa huomasi että Laki ei olekaan niin kokenut: se tuli renkaan sivusta kun vedätin ja aloin valmistella käännöstä, sitten se kepeillemeno sillä on hidas. Se haluaa mennä oikein ja ehkä odottaa minulta hyväksyntää tai ainakin rauhoittelee minua kun yritän sitä hoputtaa. Kolmas ongelmakohta tuli vasemmalta taakseviennissä mutta tämä ratkesi kun tajusin käskyttää koiran "taakse". Mutta noita kohtia täytyyy harjoitella!

Omassa ohjauksessa petrausta vaatisi nyt lähinnä vauhti. Ensimmäistä kertaa ikinä en ehtinytkään koiran edelle A-esteellä...! Tarkoitus oli tehdä An jälkeen persjättö mutta en siis ehtinyt. Sitten käännösten ennakointi, mun pitää ennakoida kaikki käännökset jotta Lakin hypyt ei mene pitkäksi mutta samalla pitää varmistaa että koira suorittaa sille annetun tehtävän loppuun. Monesti tämä onnistuikin mutta joskus valui pitkäksi ja tosiaan tuossa taakseviennissä Laki kääntyi pois. 

NYt alan huomata että mun pitäisi opetella niille omituisille käännöksille nimet, nimittäin en osaa kirjoittaa tänne blogiin mitä missäkin teen kun en tiedä ko. tekniikan nimeä. Samaten treeneissä kun puhutaan eri vaihtoehdoista, mun täytyy aina kysyä mitä mikin tarkoittaa. Oppia ikä kaikki...