Peko-treenit Liepeen Nesteen pihasta käsin. Aiheena jälki. Lakillehan on tehty vain nurtsille jälkiä kesällä, eikä niitäkään kovin paljoa. Koska peko-ryhmän muillekin koirille tehtiin jäljet, päätettiin ihan kokeilumielessä katsoa miten Laki moisesta selviää. Maalimiehelle kuitenkin annettiin radiopuhelin että voidaan kutsua metsästä pois jos ei löydy - toki ainahan olisi voinut vaihtaa koiraa taikka päästää Laki ilmavainulla etsimään. Ohjeeksi myös kulkea myötätuuleen, ilman merkittäviä suunnanmuutoksia ja matkaksi pari-kolmesataa metriä.

Lähdettiin jäljelle kunhan maalimies oli kadonnut näkymättömiin eli melkein heti.  Laki imaisikin jäljen nenäänsä samantien kun päästiin asfaltilta pois, ja seurasi sitä vauhdilla maalimiehelle asti. Toki tyylissä olisi ollut parantamisen varaa: vaikka Laki haistelikin maasta jälkiä jopa lumisissa kohdissa, se myös nosteli päätään melko rohkeasti. Mutta nähdäkseni ainoastaan yhden kerran se varsinaisesti poikkesi jäljeltä, kun jälki ristesi polun Laki olisi mennyt polkua pitkin. Kun tässä jarrutin, se palasi takaisin jäljelle.

Into löytää maalimies oli kova. Laki veti niin lujaa että mun oli pakko kietoa liina kämmenen ympärille. Kun lähestyttiin maalimiestä se myös alkoi vinkua. Otettiin sitten maalimiehelle myös ilmaisu, ja railakas haukku irtosikin helposti uudesta tilanteesta huolimatta.