Pitkästä aikaa Aholaidan kentällä, ittekseen. Alkuun otin tolpan (ruutumerkki) kiertoa, ensiksi Laki taas tarjosi tassuläppäisyä mutta alkoi sitten kiertää ihan mallikkaasti.

Sitten seuraamista. Otin tarkoituksella ilman hihnaa ja yritin tehdä niin että aina jos Laki väljensi tai pudotti kontaktia, käännyin. Sainkin kääntyillä aika rivakkaan.. Toisaalta, laki oli kyllä ihan aktiivinen, se ei jäänyt käännöksissä haahuilemaan vaan heti "lunasti" paikkansa josta sen sitten aina palkkasinkin, lisäksi ohi käveleviä koiria se vain vilkaisi eikä yhtään edes tuijotellut perään. Mutta mä en vaan käsitä miten saan sen seuraamisen toivotulle tasolle...?

Luoksetulo oli ihan mallikas, tällä kertaa heti ilman käsiapua.

Sitten noudon kimppuun. Kun hain noutokapulaa autosta, jätin Lakin istumaan ja siinä se istui vielä kun palasin auton takaa. Hienoa! Itse noudossa oli ne samat ongelmat kuin tähänkin asti: varastaminen jonka hihnalla estämisenkin onnistuin sössimään, sitten palautus ravilla. Jos sanon jotain, ihan mitä tahansa, Laki kyllä vaihtaa laukalle mutta jollain tapaa se nyt on epävarma otettuaan kapulan. Mikä neuvoksi?

Lopuksi eteenmenoa. Yritin tyhjään, surkein tuloksin: ensiksi Laki kaartoi sivuun, sitten toiseen sivuun. Kolmannella lähetyksellä se lähti suoraan ja käskin n. 15 metrin päässä maahan. Totteli heti. Sitten kävin viemässä palkkapurkin, koiran nähden (pysyi maassa niin kauan kun kävelin poispäin, sitten kun laitoin purkkia maahan nousi istumaan. Käskyllä takaisin maahan). Kuitenkaan tuonne se ei meinannut irrota vaan tarjosi sitä maahanmenoa... heh heh.. lopulta saatiin kaksi todella upeaa eteenmenoa koko kentän halki.

On se vaikeaa. Miksi ihmeessä?