Tällä kertaa alkeiskurssilla vuorossa puomi, pöytä, keinu, rengas, kepit ja pussi, tosi paljon esteitä siis! Suunnitelmia tehdessä leikitin Lakia patukalla, ja sehän leikki antaumuksella. Täytyykin muistaa ottaa lelu aina mukaan.

Me aloitettiin pöydällä. Pöydälle laitoin itse namin ja apuohjaaja sitten varmisteli hihnasta että Laki ei hyppää alas. Ekalla kerralla se vähän kiipeili pöydälle mutta seuraavat kerrat meni sitten ihan loistavasti, apuohjaajan ei tarvinnut ollenkaan kiristää narua.

Sitten puomille. Ekalla kerralla Laki jotenkin kohelsi ylösnousulla ja luiskahti sivuun. Ei haitannut vaan otettiin uudelleen. Vauhdilla mentiin ja kontakteille pysähtyi itsenäisesti (no namialusta siellä vielä oli) apuohjaajat vaan huolehtivat että ei karkaa sieltä ilman lupaa, ja eipä tuo edes yrittänyt. Muutaman kerran kuitenkin sen takapää "lipsahti" sivuun ja sitä sitten vähän korjailtiin.

Rengasta nostettiin vähän minikorkeudesta, ja apuohjaaja oli palkkaamassa. Kun tämä meni hyvin pari kertaa, nostettiin vielä vähän... ja niinhän se Laki sitten sujahti renkaan alta! No, sitten apuohjaaja muisti olla namikäden kanssa lähempänä ja ylhäällä, niin Laki hyppäsi ihan ok.

Pussilla jatkettiin siitä mihin ollaan edelliskerralla jääty, eli pussia pidettiin eka kerralla ihan vähän auki. Kolmannella kerralla sitten pussi oli vaan maassa ja hyvin tuli Laki siitä läpi. Palkka (namialusta) oli pari metriä pussin jälkeen.

Keinulla ekalla kerralla Laki rysäytti oikein kunnolla keinun ja itsensä alas, siitä jopa vähän säikähti (ehkä hyväkin) ja toisella kerralla mun piti oikein namilla houkutella se tulemaan. Alastulokontaktilla taas seisoin kuin tatti. Kolmannella kerralla ainoastaan äänellä rohkaisin, apuohjaajat varmistivat sivuilta.

Keppejä mentiin vaan kerta molemmilta puolilta vemputtamalla (4 keppiä). Odottelen itselleni sitä inspiraatiota että saisin alettua opettamaan kepit koiralle ihan kunnolla...

Lopuksi mentiin yhden kerran suora putki. Tarkoitus oli palkata lelulla mutta Laki thö Ruokatutka bongasi maasta jonkun pudottelemat Frolicit ja palkkasi itse itsensä :D

Mukavasti nämä treenit on menneet. Nyt kun jouduin pitämään Lakia aina välillä seinässä kiinni, oli pakko ihastella sen käyttäytymistä: se paneutui maate ja tarkkaili muita, ei yhtään haukkunut tai kiskonut mihinkään. Silti esteille mennessä sillä oli heti täysi vauhti päällä. Great!