Lappeenrannassa kisaamassa, kolme rataa, tuomarina Eija Berglund. Pakkasta oli reippaasti mutta sehän ei meitä haitannut.

Ekalla radalla alku oli pari hyppyä, pujottelu ja keinu. No pujottelulle asti meni hyvin ja pujottelukin alkujarruttelun jälkeen onnistui mallikkaasti, mutta keinullehan Laki ei mennyt. Kävi toppaamassa tassulla mutta ei lähtenyt kiipeämään. Oltiin jo tähän hylkäydytty mutta tuomari kehoitti yrittämään vielä, ja kun otettiin vieressä olleesta putkesta vauhtia, onnistui keinu. Loppurata menikin tosi vauhdikkaasti ja hienosti, puomilla ei ongelmia! Vähänpä se lohduttaa...

Toinen rata oli sitten ilman keinua, ja olin siitä aika mielissäni. Mutta kun tultiin puomille, laki väisti. En tiedä johtuiko se siitä että sanoin vahingossa  "keinu", no johtui tai ei, tässä tuli taas konflikti. No, ihana tuomari jälleen kehoitti yrittämään vaan ja lopultahan koiran sinne puomille sainkin. Tästä eteenpäin loppurata meni mukavasti myös, joskin ainakin yhden esteen ohi ohjasin eli ote vähän herpaantui.

Viimeinen rata oli hyppis. Siinähän mentiinkin sujuvasti pitkät pätkät, sitten putkesta ulostullessaan laki lähti kohti ratahenkilöä, sen jälkeen ohjattavuus vähän pätki. Yhdestä hypystä vauhdilla ohi ja pujottelulla Laki kävi nuuskimassa numerolappua. Kuitenkin palatessaan aloitti pujottelun ihan oikein, eli näköjään se osaa yli 90 avokulmastakin pujotella... Noista ylimääräisistä mutkista vaan kertyi sekuntteja tuhan paljon ja kun ratavirheitä oli se 10, tuloksemme oli jotain 17.

Hyvää näissä kisoissa oli ehdottomasti pujottelut. Ei yhtään virhettä ja vaikka ne aloitukset onkin vielä opetteluvaiheessa sain itse jarruttamalla Lakin aloittamaan oikein, tämän jälkeen se kesti hyvin vedätystä. Hyvää oli myös putkiin irtoaminen ja ensimmäisellä radalla ohjaus tuntui olevan kohdallaan.

Huonoa sitten oli tuo keinun ja puomin kammo. Nythän viime aikoina näillä on ollut pari kertaa ongelmaa, en silti uskonut Lakia noin pehmeäksi että näin pahasti niistä itseensä ottaa. No, nämähän on korjattavissa ja uskoisin että kohtuullisen helpostikin.

Kaikenkaikkiaan reissu oli mukava, LAU:n halli aivan mahtava (mm. lasten leikkipaikka!) ja ennenkaikkea suomalainen talvimaisema paluumatkalla oli henkeäsalpaavan kaunis. Viva la talvi!