Hullulla on halvat huvit, koiraharrastajalla kalliit. Kun olin päättänyt Agirotuun tänä vuonna lähteä niin lähdin, vaikka jo launataiksi tuli pakollista muuta menoa ja kisaamaan pääsin siis vain kahteen kisaan perjantaina. Hotelliyötäkään ei voinut juuri lomaseksi sanoa kun olimme siellä illalla myöhään, huone oli tukalan kuuma ja aamuvarhain piti lähteä jatkamaan matkaa. Mutta mitäpä sitä ei tekisi rakkaan harrastuksensa eteen, ja tämä oli tän kesän ainoa tilaisuus päästä starttaamaan todella isoissa kisoissa!

Tuomarina meillä oli Tuija Kokkonen jonka radoista olen aina tykännyt - niin nytkin. Ei mitään älyttömiä ansoja tai päämäärätöntä pyörittämistä vaan sujuvaa menoa + sopivasti vaikeusastetta. 

Eka rata lähti vähän Lakimaisen nihkeästi mutta ihan hirveästi se ei tällä kertaa ympäristöään katsellut vaan pääsi hyvään vauhtiin muutaman esteen jälkeen. Kontakteille se ei todellakaan tarjonnut pysähtymisiä mikä oli tietysti vähän pettymys mutta kovin vähänhän me ollaan niitä ehditty hioa. Kepeillä ei ongelmia, vähän hidastelua tosin. Sitten kuitenkin se pääsi minulta livahtamaan yhdestä välistävedosta sille seuraavalle hypylle väärinpäin.. tästä ei voi kun syyttää itseään. Hylky siis tuloksena mutta hyvä mieli radalta, sillä tuonkaan virheen jälkeen ei ohjaus varsinaisesti katkennut vaan Laki jatkoi hyvää vauhtia eteenpäin.

Hyppärille minulla oli selkeä ohjausssuunnitelma ja hyvä tsemppi päällä. Kuitenkin sattui niin että pari koirakkoa meitä ennen eräs ohjaaja kaatui ja loukkasi itsensä ja me jouduttiin odottelemaan ylimääräistä. Siinä sitten oma keskittyminen herpaantui ja vaikka Laki lähti tälle radalle ihan hyvin, jotenkin en saanut sen huomiota täysillä ja se ohjautui ensin yhdestä putkesta ohi ja toiseen putkeen sitten väärään päähän. Lisäksi loppusuoralla se meni yhdestä hypystä ohi kun käännyin katsomaan missä se tulee (olin siis aika paljon edellä) ja Laki luki taas minun päänkääntämisestä että tulee poispäinkäännös tms.

No, tuloksista (tai tuloksettomuudesta ) huolimatta se pääasia eli isossa kisassa starttaaminen ei sinänsä ollut ongelma. Mukavaa :)