Tolpan kiertoharjoitus jatkuu. Ensin pelkkää tolppaa, sitten lisäsin tolpan viereen hypyn siivekkeen. Hyvin kiersi. Seuraavaksi lisäsin jo koko hypyn, ensin matalan ja sitten 50-senttisen. Ensimmäistä kertaa elämässäni mulla on koira joka menee ja hyppää esteen takaa pelkällä käskyllä! Upee fiilis! Ja vain kahden päivän opettelulla!

Vähän ajatuksentynkää tuosta tolppahommasta: Nythän Laki kiertää tolpan aina vastapäivään. Jos haluan opettaa sille myös toisen suunnan, otanko siihen eri käskyn? Vai alanko ohjaamalla yrittää saada sen ymmärtämään, että kiertosuunta määräytyy joka kerta erikseen, ja suunta näytetään käsimerkeillä tai vartalo-avuilla? Toisaalta olisihan mellevää jos esim. tokon merkille lähetyksissä voisin lähettää ja pysäyttää koiran aina juuri niinpäin kuin ruutu tai ohjattu nouto edellyttää.. ilman käsiapua siis. Toinen asia on että "tolppana" nyt käyttämäni pituuden reunakeppi täytyy saada nopeasti vaihdettua mihin tahansa esineeseen. Niitä pituuden reunakeppejä kun harvemmin on keskellä rataa...

Kokeilin tolpan kiertoa myös niin että tolppa seisoi keskellä esteitä, ja kierrettyään sen ohjasin suoraan A-esteelle. Ensinhän laki olisi mennyt mielummin jollekin esteelle, mutta kun se hahmotti tolpan se teki tämän kiltisti ja suoritti A:n ihan oikein.