Pieksämäellä tokokokeessa. Avoin luokka oli hallissa ja tuomarina oli Markku Mäntynen. Laki ei ole tuolla hallissa tainnut käydä kuin alaikäisenä joskus Letun agitreenien myötä, mutta ei paikka sen käytökseen vaikuttanut millään tavalla.

Paikkamakuussa oltiin ryhmän keskellä. Näkösuojassa ollessamme kuulimme että joku keskimmäisistä koirista vinkui, mutta tuomari ei ainakaan meidän kohdalla maininnut asiasta. Tosin pidän mahdollisena että Laki olisi vinkunut, jos ei ainoana niin ainakin porukassa, mutta varma en voi olla suuntaan enkä toiseen. Se ei ole makuissa vinkunut mutta nyt seäänteli ennen kehään menoa joten who knows? Tästä kuitenkin 10.

Seuraaminen oli melko normaalia lakia: kontakti hetkittäin kateissa mutta hyvä paikka ja ilme, istuminen pysähdyksessä hidas, hyvät käännökset. 9.

Liikeestä maahanmeno 9.

Luoksetulo. Pysäytyskäskyyn reagoimiseen meni tovi ja sittenkin pysähtyi epävarmasti. 5.

LIikkeestä seisominen. Palatessani koiran takaa sen viereen se oli kääntynyt tvähän. 8.

Nouto. Muuten hyvä mutta palautus ravilla - tosin reippaalla ravilla. 9.

Kaukot. Ei noussut ei. Tuomari ehdotti että ottaisin muutaman vaihdon lähempää ja näin tein, ne meni hyvin. Mutta itse liike siis 0.

Hyppy. Tässä kohden saatiin lievää suorituspainetta: tuomari kehoitti ottamaan viimeisestä liikkeestä kympin... no niinhän siinä sitten kävi että istumiseen tarvittiin kaksi käskyä ja vielä palatessa laki jäi kauas, sitten sivulle käskyllä se vain tiivisti, eli siinäkin kaksoiskäsky. Hypyt kyllä olivat lennokkaat. 7.

Yleisvaikutelma 8. Tuomari kehui kovasti koiraa ja kehoitti minua pitämään huolta sen työskentelyinnosta. No toki, yritetään :)

Loppupisteiksi saatiin vaivaiset 137p. mutta täytyy nyt kuitenkin sanoa että olin todella tyytyväinen suoritukseemme, ne kaksi liikettä jotka tiesin epävarmoiksi epäonnistuivat ja muuten meni todella hyvin. Lakin kanssa oli (ja on!) mukavaa olla kehässä kun ei tarvitse varoa että se keksisi omiaan ja sen vire ei latistu vaikka liikkeitä tehdään putkeen, nyt ensimmäisen kerran vapautin ja taputtelin sitä vasta kun siirryttiin kauko-ohjauspaikalle, muuten liikkeiden välissä vaan hillitysti kehuin.

Ei muuta kun tuo kake kuntoon ja seuraavaan kokeeseen :)