Kuopiossa ACEn Viiksi-areenalla.   Viimeinkin pääsin kisoihin joissa oli neljä rataa juostavana :) Ja vaikka b- ja d-kisat oli hyppäreitä joiden nollilla me emme ns. tekisi mitään, ilmoitin kaikkiin. Toki jos ekalta radalta olisi tullut se nolla oltaisiin jouduttu samantien lähtemään kotiin... mutta turha toivo.

Tuomarina oli Väyrysen Minna ja radat oli ihan mukavia, ei mitään varsinaisia ansoja eikä turhia taaksevientikikkailuja. Tietenkin tarkkana piti olla ja ihanneajat oli juuri sillei sopivat että virheisiin ohjauksessa ei ollut varaa mutta muuten ei tarvinnut olal mikään tykki päästäkseen ihanneaikaan.

Eka rata meillä menikin jo totutusti uutta hallia ihmetellen (Viiksen halli on vähän pieni ja sisäänkäynti radalle on hallin takaa jolloin koira ei oikeastaan pääse yhtään tutstumaan tilaan ennen radalle menoa). Kaarteet valuivat pitkiksi ja muutamassa kohdassa Laki oli jo ajautumassa väärälle esteelle mutta sain sen kuitenkin korjattua takaisin oikealle reitille. Ei siis ratavirheitä mutta 2,5 sekkaa yliaikaa. Jee, tästä alkaa siis tulla tapa? Toiseksi sijoituimme tällä radalla.

Sitten otettiin kolme hyllyä niitä tulevaisuuden pokaaleja varten. B-hyppärillä Laki tuli renkaan ohi kun vedätin vähän turhan riskillä kaukaa sivusuunnasta, sitten kun tätä korjasin hyppäsi se väärään suuntaan. C-agiradalla tuli sama virhe kuin kerran JATin kisoissa: puomi oli loppusuoralla ja Laki lukitsi jo puomin päältä suoraan edessä olevan hypyn eikä mulla ollut mitään tehtävissä, sinne se meni vaikka olisi pitänyt kiepsahtaa putken kautta. Näitä tilanteita kyllä pitää harjoitella, nimittäin alastulokontaktistakaan ei ollut mitään hajua kun koira vaan meni.

Viimeisellä hyppärillä sitten sorruin hätäilyyn ja olin vetämässä koiraa pois hypyltä (vaikka mulla ei pitänyt olla mikään kiire tuossa kohtaa) ja kun aloin korjata, saatiin uusi virhe jalkaohjauksesta. Sitten loppuradasta Laki hyppäsi renkaan välistä tai alta kun tein sokkokäännöstä, en siis nähnyt mutta kuulin kolauksen ja hyllyhän tästä tuli.