Kaikenlaiset treenit on olleet nyt katkolla kun kelit on olleet ihan järkyttävät ja töissä kiire ja muuten väsy. Vähäinen vapaa aika on sitten käytetty metsässä kulkemiseen mikä on tietysti ihan hyödyllistä ja ennenkaikkea mukavaa.

Agitreeneihin kuitenkin tulee mentyä - ne kun on maksettu :D

Hyppykuviona tänään kaarrosta oikealle ja vasemmalle, itse koko ajan sisäkaarteessa pysyen, tarkoituksena laajentaa esteiden kulmaa. Aloitettiin helposta alle 90 kulmasta ja laajennettiin kaksi kertaa mutta ei kuitenkaan 180 asti. Laki oli tässä vähän muissa maailmoissa, kävi kiipeilemässä kasalle laitetun putken päällä ja vähän muuallakin - onneksi se on niin sosiaalinen eikä kuitenkaan mene vieraita koiria ihan haistelemaan asti. Ne kerrat kun se pysyi mun ohjauksessa kiinni, meni ihan hyvin mutta olisin toivonut enemmän draivia. Palkkailin sekä lelulla että namilla, en huomannut mitään eroa. Hyppykorkeudet 50cm, ei alituksia.

Toinen iso harjoitus oli kaksi hyppyä ja samalla suoralla pussi. Tässä ei ollut mitään ongelmia ja vauhtiakin oli riittämiin kun kouluttaja oli pussin päässä palkkaamassa (namilla). Vaihdoin koiran takana puoltakin, kerran se hieman käänsi päätään mutta muut kerrat paineli suoraan. Hyppykorkeudet 50cm, ei alituksia mutta kerran pudotti riman.

Yksittäisesteinä rengas ja pituus ja A. Pituutta otin jättämällä Lakin istumaan ja menin kutsumaan. Ekalla kerralla astui esteen päälle, sen jälkeen enää ei astunut vaan hyppäsi hienosti. Pituutta ainakin metri.

Renkaalla tein nyt radikaalin liikkeen: laitoin makupala-alustan esteen taakse ja lähetin koiraa pitäen itse liinasta kiinni. Yrittihän se ali ja sivusta mutta kun ei päässyt, alkoi menemään oikeasta välistä. Aluksi tuntui siltä että Laki aina kokeilee kerran jotain väärää väliä ennenkuin menee oikein, mutta sitten pienen tauon jälkeen teki heti oikein ja tämän jälkeen otettiin vielä pari vinoa lähestymistä. Oppii se! Vielä täytyy kyllä liinalla varmistella jatkossakin.

A-esteellä apukouluttaja oli liinan päässä. Ekalla kerralla antoi selvän pysäyttävän avun, sen jälkeisillä toistoilla Laki tuli todella hitaasti alastulon. Lopetettiin kun saatiin hyvävauhtinen alastulo jonka päälle Laki pysähtyi ilman apua!